@soad wiem. Pod warunkiem, że faktycznie da się po niej jechać z przyzwoitą prędkością. Chodzi o to, że nie natknąłem się wcześniej na żadną wzmiankę, że cokolwiek oprócz utrzymania przejezdności będzie się działo na tej trasie już w pierwszej połowie 2015 roku. Może uda się mi jakieś fotki strzelić.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-05-2015, 18:06
Miło słyszeć o Brzeszczach. Też nie słyszałem o pracach na tej linii, oprócz tego, że "w planach"
Wicepremier i minister infrastruktury zapowiadają przebudowę linii kolejowej.
Minister infrastruktury Andrzej Adamczyk zapowiedział przebudowę linii kolejowej z Trzebini do Czechowic-Dziedzic. Dodał, że za 3 lata podróż koleją będzie tam znacznie szybsza.
Modernizacja trasy kolejowej Trzebinia – Czechowice-Dziedzice skróci podróże.
Prace na szlaku Chełmek – Oświęcim to kolejny etap robót na linii Trzebinia - Oświęcim - Czechowice - Dziedzice. Podniesienie standardów podróżowania będzie osiągnięte dzięki przebudowie 10 stacji i przystanków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum