Otwierasz podany link w osobnej karcie przeglądarki i po kawałku usuwasz z jego tytułu końcówkę, do znaku slash, czyli /. Potem dajesz Enter i patrzysz, co się pokaże.
Jak się nic nie pokaże, robisz Backspace do strony "wyjściowej" i znów usuwasz - tym razem do następnego w kolejności /.
Itd.
Znalazłem kolejne zdjęcie takiego fundamentu, przed wjazdem do Kościerzyny od strony Podlesia. A tak z ciekawości co oznacza ta tarcza ostrzegawcza ustawiona przy samym semaforze wjazdowym? To jest tarcza nie ruchoma.
No właśnie sęk w tym że ona jest nieruchoma, nie ma do niej podłączone żadnych pędni drutowych i ogólnie cały ten mechanizm napędowy jest zdemontowany. Kiedyś w tym miejscu stał tylko sam semafor, tą tarczę ustawiono kilka lat temu. To jest na starej węglówce i takich dziwnych tarcz jest na tej linii więcej. Szukałem na to odpowiedzi na różnych forach ale nic nie znalazłem.
Tarcza przelotowa informuje o wskazaniach semafora wyjazdowego. Jeśli jest nieruchoma to jest to tarcza jedno stawna informująca, że w drodze hamowania znajduje się semafor. W przypadku braku tarcz przelotowych (np, Żabi Róg) należy pociągom z pierwszej nastawni w drodze przebiegu podawać sygnał Rd1 jeśli jest przelot.
_________________ Ignorancja znacznie częściej wywołuje uczucie pewności siebie niż wiedza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum