Przed wojną tam mieszkali ludzie, którzy określali sie mianem Mazurów.
To coś, jak Ślązacy.
I przed przejęciem władzy przez pana na "H", kompletnie zwisało im, czy kto szprecha, czy szeleści.
Tu niby napis, tam reakcja posła - scenariusz jakby znany.
Może więc, zamiast karmić gangrenę, zamiast poddawać się tej jakby zaplanowanej panice, ustalić - to tylko element historyczny, czy ktoś faktycznie zaczyna mieszać?
Jesli faktycznie drugie - ujawnić prowodyra(ów) i zneutralizować, zanim zrobi się za późno.
Mnie też śmieszy ze robi się z tego wielkie halo. Taka była historia i nie zmienimy tego. Zamiast cieszyć się, ze kolejny dworzec został odnowiony i nie będzie straszył wyglądem to co poniektórzy doszukują się nie wiadomo czego.
pawelu, a mnie śmieszy, że Ty i Tobie podobni, rzekomo Polacy, nie widzą tutaj żadnego problemu. Wyobraźcie sobie dworzec DB w Aachen a na jego fasadzie napis Akwizgran (to polska nazwa tego miasta). Albo dworzec w Kaliningradzie z napisem Königsberg, albo co gorsza (z punktu widzenia lemingów) - Królewiec. I co?
Szanujmy swój kraj, szanujmy swoją państwowość, szanujmy swój język! Żaden normalny naród nie gloryfikuje swoich śmiertelnych wrogów, jak robi to władza warszawska reprezentująca interesy wszystkich dookoła tylko nie Polaków. A zakompleksione lemingi temu przyklaskują, bo jak będą bardziej europejscy od Europejczyków to będą fajnopolakami, których Franz czy inny Gruber po główce pogłaszcze i powie: ja, gut! A w swoim niemieckim duchu pomyśli sobie: polnische Schweine.
Nikt w historii nie eksterminował naszego narodu tak jak Niemcy, którzy jeszcze kilkadziesiąt lat temu chcieli zredukować naród Polski do 100-tysięcznej garstki niewolników. Gdyby ten plan się powiódł, dziś nikogo z Was nie byłoby na tym świecie. A my (tzn. V kolumna) polskie dworce po niemiecku oznaczamy. Wstyd i hańba PKP !!!
Nie na tym polega pamięć o historii. Mentalni szwabscy niewolnicy, psia mać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum