Witam serdecznie wszystkich forumpowiczów.Od wielu , wielu miesięcy obserwuję posty na forum, ale nie wytrzymałam i się zarejestrowałam.
W mojej rodzinie jest wielu kolejarzy , od wielu pokoleń, pracują lub pracowali od wieków na PKP na różnych stanowiskach w całej Polsce, ja też od wielu lat jestem wierna firmie PKP, ale to co się obecnie dzieje to przechodzi wszelkie wyobrażenie.
Ale wrócę do meritum .
Od natychmiast należy odprawić dyrektora Zakładu Przewozów Regionalnych w Szczecinie:
Za odmowę i nieobecność mimo zaproszenia podczas nagrywania relacji o likwidacji informacji w Szczecinie.
Za kłamliwe wypowiedzi do Kuriera Szczecińskiego art. o ograniczeniu funkcjonowania
informacji.
Za działanie na szkodę zakładu pracy ,którego jeszcze jest dyrektorem i firmy Przewozy Regionalne, poprzez odrzucenie możliwości uzyskiwania natychmiastowych dodatkowych wpływów z tytułu zawarcia umów na świadczenie dodatkowych usług informacyjnych i kasowych wykonywanych przez informatorów i kasjerów .
Że projekt na świadczenie takich usług jest dobry, może zaświadczyć wręczenie aneksu do umów pracy o zakazie ich wykonawania na rzecz innych usługodawców w czasie zatrudnienia, w tym we własnej , rodzinnej czy związkowej firmie .
Za skazanie pracowników w całym zakładzie pracy na dolegliwości dojazdu i powrotu z pracy, narażenie pracowników by w karygodnych warunkach wielogodzinnie oczekiwali na rozpoczęcie pracy i po jej zakończeniu na powrót do domu.
Za wypuszczanie taboru kolejowego bez szczegółowych oględzin, tym samym stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym/ czas pracy nie dostosowany do nakazanej przepisami ruchu wykonalności pracy/. Za lekceważenie pracowników, mieszkańców województwa, przybywających do naszego grodu gości z kraju i zagranicy. Totalny bałagan organizacyjny w podległym sobie zakładzie pracy. Ukrywanie i hołdowanie biurokracji ,.Za butę i arogancję. Przykładów aż nadto .Pozdrawiam
Witam .Heksa nie wiem czym Ci się naraził tak dyrektor PR .Możliwe ,że to co piszesz jest prawdziwe bo faktycznie oglądałam kronikę szczecińską i mówiono ,że dyrektor nie przyszedł , aby się wypowiedzieć na temat likwidacji informacji w Szczecinie.Nawet w kurierze szczecińskim czytałam ,że do końca roku i tak zlikwiduje informację ,choć bardzo mnie to dziwi bo ten posterunek mimo wszystko jest potrzebny dla ludzi przez całą dobę.Heksa a nie boisz się tak walić w dyrektora .Pewnie sobie na to zasłużył .Jeżeli to nie tajemnica to podaj skąd masz takie wiadomości.Pozdrawiam
Witaj Pamelo!
Ten temat, choć nie tylko ten ,poddała synowa pracująca w PR Szczecin,
bardzo wiarygodne źródło, oraz mąż i szwagierka, sama też pracuję w jednej z firm PKP,poza tym mieszkam w skupisku kolejarzy nie tylko zawodowo czynnych.
O INformacji na Głównym czytałam w prasie , oglądałam w TV a rodzinka dostarczyła mi ksero tego ich projektu i innych pism jakie były rozwieszone na tablicach ogłoszeń.
Nie mam obecnie styczności z dyrektorem PR , bo to nie mój pracodawca i całe szczęście.
Ponieważ był dyżurnym ruchu i nie tylko ,to w tamtych zamierzchłych czasach miałam okazję Go poznać
Do tematu jeszcze powrócę .Pozdrawiam.
Od dziś we wszystkich ZPR-ach zmienili się dyrektorzy.
Dyrektorem Opolskiego Zakładu Przewozów Regionalnych jest od dziś pan
Krzysztof Wiecheć (który zastąpił pana Andrzeja Szweda, pełniącego to
stanowisko od lat) , natomiast wice-dyrektorem jest pan Sylwester
Brząchała.
Proponuję do zwolnienia p.Załuską PR Białystok................ tak zawzięcie walczyła o przyszłość zakładu ,że sama już nie wierzy w jego istnienie z dniem 1-ego stycznia 2010
siwy123, w sumie racja. Na Podlasiu nie da się już normalnie jeździć pociągami! Co my tam mamy: kilka par na trasie Białystok - Szepietowo i sporadyczne połączenia do Czeremchy i Suwałk. A ile osób zatrudnia PR Białystok? 400? 500?
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
siwy123, w sumie racja. Na Podlasiu nie da się już normalnie jeździć pociągami! Co my tam mamy: kilka par na trasie Białystok - Szepietowo i sporadyczne połączenia do Czeremchy i Suwałk. A ile osób zatrudnia PR Białystok? 400? 500?
chyba 300 a pracy przewozowej tyle co Koleje Dolnośląskie (one z kolei zatrudniaja 80 osób)
Chyba żartujesz iż umowy nie podpisane.
Pani dyrektor tak jest przejęta ciężką pracą osób sprzątających iż za skreślenia (nieprzyjęcia za nieprawidłowe sprzątniecie EZT) wdraża pracownikom dochodzenia.
A jej powierzyć fabrykę ZŁOTA to do ruiny szybko doprowadzi.
Oczywiście opinię Siwego popieram!
wiesz, nie wiem, czy sama wymiana dyrektora coś da. Nasz komitet zaczął działać, jak jeszcze szefem PR Katowice był Kołodziejczyk. Potem Kołodziejczyk poszedł do IC, ale ta cała sitwa związkowo-betonowa pozostała. I według mnie to nie chodzi o wymianę jednej osoby.
A w PR Wrocław jest tylko nowy dyrektor (oczywiście z nadania PO). Swoją ponad trzymiesięczną działalność rozpoczął od redukcji kasjerek, których nagle jest za dużo!. Nie tak dawno było głośno, ze informatorów jest za dużo. Teraz najważniejsze, aby 10 kasjerek/kasjerów, od natychmiast przeszło z PR Wrocław do spółki IC.
Jednak i tak pozostali z-cy dyrektora są - dlaczego trzech . I na dzień dzisiejszy czują się świetnie .
To w ogóle absurd. Przewozy Regionalne pozbyły się/zostały pozbawione pociągów pospiesznych a ilość dyrektorów Biur i naczelników Wydziałów w centrali tej spółki nie zmniejszyła sie nawet o 1 (jednego) !
A później taki prezes Moraczewski za pośrednictwem rzecznika prasowego taka ciemnotę wciska dziennikarzom jakie to oni oszczędnosci poczynili i jak to im ciężko.
Obłuda i fałsz ze strony upolitycznionego w ostatnim czasie PR nie ma granic !
Mój regionalny patriotyzm nakazuje mi nominować do zwolnienia dyrektora WMZPR w Olsztynie. Od 1 lipca PR po prostu skasowało bez wprowadzenia żadnej komunikacji zastępczej/autobusowej pociąg Iława (21:20) - Olsztyn, natomiast we wrześniu Intercity wprowadziło postój na stacji w Iławie (20:19) dla pociągu IC Kaszub z Krakowa. I czekaj do 5:17 na pierwszy pociąg do Olsztyna...
_________________ Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum