Chociaż myślę, że przy dobrej strategii na 100% wsiadając w Krakowie zajmiecie miejsca, bo teraz jak obserwuję ten pociąg to miejsca siedzące kończą się dopiero w Wawie.
_________________ W 2011 jak na razie 4096km
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 11-07-2010, 19:40
Mamy zamiar jechać rzeźnią kursującą przez Bytom, TG, Częstochowę i dalej przez Kutno, Toruń.
A ja tak z ciekawości zapytam. Czy możliwa jest sytuacja, że np 16 osobowa grupa zarezerwuje 2 przedziały w TLK w 2 klasie, a akurat dadzą im przedział w np zdeklasowanej jedynce (gdzie jest 6 foteli)? Ktoś słyszał o takiej sytuacji?
elen21, jeśli się wam opłaci, kupcie 8 biletów - nie wiele więcej wyjdzie na łeb ten jeden bilet do podziału na siedmiu.
Do kosztów biletów jednorazowych w relacji które zamierzacie pokonać trzeba doliczyć 50,00 pln opłata za zarezerwowanie oddzielnego przedziału w wagonie
kl. 2 pociągu „D" (§ 59 TP-IC).
A ja tak z ciekawości zapytam. Czy możliwa jest sytuacja, że np 16 osobowa grupa zarezerwuje 2 przedziały w TLK w 2 klasie, a akurat dadzą im przedział w np zdeklasowanej jedynce (gdzie jest 6 foteli)? Ktoś słyszał o takiej sytuacji?
Raczej nie jest możliwa, musiałby jechać cały skład złożony ze zdeklasowanych jedynek. Osoba, która nakleja kartki z rezerwacjami i zamyka przedziały zawsze je tak ułoży, by dla 16 osób były dwie "ósemki".
Rezrwacją przedziałów w pociągach spółki InterCity zajmuje się Pani Anna Mules, tel. 22 47-38-443.
Rezerwacji na pociągi TLK należy dokonać na 2 tyg przed odjazdem.
Koszt rezerwacji dla przedziału 8 miejscowego to 50 zł. + bilety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum