Będą rewolucyjne zmiany w należącym do gminy Przedsiębiorstwie Komunikacji Trolejbusowej w Gdyni. Wypowiedzenia z pracy złożyli obaj członkowie zarządu - prezes Ryszard Alaśkiewicz i wiceprezes Wanda Strzyżewska.
Jest tajemnicą poliszynela, że wybuchł między nimi konflikt o wizję rozwoju firmy. Rada nadzorcza PKT zakończyła już procedurę konkursową na nowego prezesa, jednak nie został on jeszcze przedstawiony. Nieoficjalnie wiadomo, że będzie nim Piotr Małolepszy, były wiceprezes Szybkiej Kolei Miejskiej. Tymczasem odejście z pracy Alaśkiewicza bardzo nie podoba się załodze PKT, bo były prezes uznawany był za fachowca, nie bojącego się wdrażać nowatorskich projektów.
Nie bez powodu przytaczam ten artykuł. Najpierw małe sprostowanie. Piotr Małolepszy jeszcze jest wiceprezesem PKP SKM. Sprawdziłam w KRS.
Moje trójmiejskie wiewiórki już na początku lipca donosiły mi, że Piotr Małolepszy (wiceprezes PKP SKM) oraz Tomasz Labuda (naczelnik jednego z biur) szykują sobie spadochrony. Obaj panowie opuszczają tonący okręt na Cisowej i przenoszą się do Przedsiębiorstwa Komunikacji Trolejbusowej w Gdyni na stanowiska członków 2-osobowego zarządu (Małolepszy jako prezes, Labuda jako jego zastępca). Ponoć rada nadzorcza ustawiła konkurs - poziom przesłuchań miał być żenująco niski. A to wszystko wbrew załodze i związkom zawodowym.
Tymczasem załoga PKP SKM oczekuje, że wakaty po Piotrze Małolepszym i Tomaszu Labudzie obejmą związkowe betony. Pewniakiem może być tu Zbigniew Labuda z PR Gdynia, znany forumowiczom z wątku Turecki kurier z PR Gdynia.
Moje trójmiejskie wiewiórki już na początku lipca donosiły mi, że Piotr Małolepszy (wiceprezes PKP SKM) oraz Tomasz Labuda (naczelnik jednego z biur) szykują sobie spadochrony. Obaj panowie opuszczają tonący okręt na Cisowej i przenoszą się do Przedsiębiorstwa Komunikacji Trolejbusowej w Gdyni na stanowiska członków 2-osobowego zarządu (Małolepszy jako prezes, Labuda jako jego zastępca). Ponoć rada nadzorcza ustawiła konkurs - poziom przesłuchań miał być żenująco niski. A to wszystko wbrew załodze i związkom zawodowym.
Nowy zarząd Przedsiębiorstwa Komunikacji Trolejbusowej w Gdyni:
dr Piotr Małolepszy - Prezes Zarządu
inż. Tomasz Labuda - Zastępca Prezesa Zarządu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum