No to szkoda. Jak dla mnie wyszukiwarka czytelniejsza, niż rozklad-pkp.pl czy portalpasazera.pl. Dodatkowo na wyszukiwarce PLK pokazuje tylko połączenia z przesiadkami trwającymi co najmniej 5 min.
No to ciekawe info. Mam nadzieję że zadbaliście jednocześnie o aktualność danych od PLK
W KOLEO chcemy mieć zawsze najlepszą, najpełniejszą i najaktualniejszą informację o kursowaniu pociągów. Wraz z informacją o rozkładzie jazdy pasażerowie poznają w KOLEO również cenę swojego połączenia.
mam gdzieś jakieś koleo. Jeśli będzie to tak siermiężne jak rozklad-pkp.pl to dzięki wielkie, ale nie skorzystam.
Szkoda sitkola, ale z tego co tam piszą będzie można dalej korzystac z w miarę normalnej wyszukiwarki : old.rozklad-pkp.pl która uważam że jest strawna dla podróżnika/turysty/pasażera chcącego w miarę szybko znaleźć połączenia.
Osoby odwiedzające portal Sitkol, służący planowaniu podróży, wita komunikat, że strona będzie wkrótce zamknięta. Jak informuje PKP Informatyka, która zarządza stroną, Sitkol powiela funkcjonalności innych stron z rozkładem i w tym kształcie generuje tylko koszty.
a to już wiem po co powstał sitkol ktoś swoje 3,6 mln euro wziął projekt się skończył i można zamykać, brzmi to szczególnie ciekawie w perspektywie koleo które intensywnie się promuje
Sitkol był najlepszy, najbardziej aktualny i do tego funkcjonował normalnie. A te siermiężne kafelkowe gówna typu rozklad-pkp.pl do pięt jemu nie dorastają. Tak samo wyszukiwarka na stronie PLK która jest chyba najgorszą z możliwych (acz ma chociaż tą zaletę, że jest aktualna). Koleo też zupełnie mnie nie interesuje, dopóki zakup wspólnego biletu nie będzie skutkował niższą ceną niż osobno to taka funkcjonalność jak dla mnie jest do niczego, wolę już kupić każdy bilet z osobna byleby tylko w końcu IC umożliwiło sprzedaż biletów z przesiadkami ze wspólnym naliczaniem km.
Zastanawiające jest, dlaczego takie gówna jak rozklad-pkp.pl nie zostają zlikwidowane,a sitkol zachowany tylko na odwrót?? Sitkol obecnie to najlepsza wyszukiwarka połączeń. Pod względem funkcjonalnym,praktycznym i graficznym.
Dobrze, że zostaje old.rozklad-pkp.pl - stara wersja jest przejrzysta i działa wciąż sprawnie. Brak w niej choćby funkcji wyboru pociągów tylko konkretnych przewoźników, ale po likwidacji IR ta funkcja stał się trochę mniej potrzebna...
_________________ Tramwaj musi wrócić do Gliwic. Frankiewicz już odszedł!
Jak najbardziej ta funkcja tam jest. Sitkol to w sumie była wersja eksperymentalna wersji old i z czasem przetestowane funkcje na sitkolu przechodziły do głównego rozkładu. Jako że ta wersja już nie jest rozwijana to nie dziwie się że zdejmuje się sitkola.
Dawny rozkład jazdy Sitkol został zastąpiony nowym, beznadziejnym. Ktoś wziął za to pieniądze. A może zacząć bombardować listami prokuraturę i NIK. Niech sie za złodziei z PKP zabiorą. Pewno go PO popierała. Rozkład jazdy online to nie jest zabawka prywatnej firmy tylko sprawa całego społeczeństwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum