nie można rozwiązać umowy o pracą gdyż są na okresie ochronnym.
Zwolnienia jako takie więc ich nie dotyczą.
W przeciwieństwie do reszty załogi którą czeka restrukturyzacja, a więc ocena pracownicza i test kompetencyjny. Jest to związane z niewielką rotacją zatrudnionych i potrzebą zatrudnienia " świeżej" krwi.
Czy ta "transfuzja " polepszy wizerunek IC ?Polepszy -może- finanse bo nie trzeba płacić np:stażowegp, czyli wysługi.Po za tym będzie to w większości "krew" różnej maści pociotków,znajomków itp.
_________________ W czasach zakłamania, mówienie prawdy, jest czynem rewolucyjnym - Orwell
Aaalisha -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-09-2010, 15:43
Pośpieszny chodziło mi o wcześniejsze emerytury a nie zwolnienia emerytów, bo wiadomo, że ich kodeksowo nie wolno zwolnić...
Świeża krew niczego nie załatwi - bo odejdą ludzie, którzy znają się na robocie... Niech taka osoba nie przejdzie testu kompetencji i do widzenia. Doświadczenie niewiele tu się zda...
Podobno na Grochowie IC zatrudniło firmę z zewnątrz, która robi ocenę efektywności pracy na poszczególnych stanowiskach pracy. I już im wyszło że na niektórych nic się prawie nie robi...
Czas pokaże co będzie z nami wszystkimi. Na końcu tej drogi może jednak sie okazać że wylądujemy z powrotem w PR lub przejmie na DB...
@gumis - z tego co piszesz na tym forum to nie jesteć członkiem żadnego związku zawodowego.Skąd masz wiadomości przed ich udostępnieniem do wiadomości normalnych pracownikow(bez układów) lub wiadomości które nigdy nie zobaczą światła dziennego ? Jesteś człowiekiem z układami czy kimś w rodzaju J-23 ? Czy nie uważasz ,że czesto Twoje poczynania szkodzą Twojej firmie i współpracownikom ?
Aaalisha -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-09-2010, 18:46
Nastawnik zbastuj troche... To nie jest forum do wzajemnego opluwania się... i widzę że dołączyłeś do nas dopiero dzisiaj więc poproszę o odrobinę pokory i kultury...
Jeśli kogoś z obecnie pracujących zwolnią a na jego miejsce zatrudnią nowego. To ten zwolniony zaniesie pozew do sądu pracy i uzyska odszkodowanie od byłego pracodawcy. Aby zwolnić należy zlikwiodować stanowisko pracy.
Nie wydaje mi się aby byli chętni na stanowiska pracy po tzw. szeregowych pracownikach. IC to dziadoska spółka. Z tego co słyszałem płacą (poza prac. fizycznymi) mniej niż np. w PKP CARGO lub w PR.
p.s.
Zauważyliście że ciągle nie ma wypłat za miesiąc Sierpień... wiem że "Matki Boskiej Pieniężnej" jest dopiero jutro; ale wszyscy co pracują w IC dobrze wiedzą że nigdy w ten dzień wypłat się nie robiło...
...dziwne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum