We wszystkich znanych mi przetargach na leasing chodziło o ezety nowe na 160 km/h. Będzie SIWZ, będziemy mądrzejsi.
A może tak 19we, a nie przepłacone pesozłomy...? Może tym razem w swoim własnym mieście Jakubas nie da się łatwo wykoleić pesoludkom doradzającym UMWL i ustawiającym przetargi.
Znajomy z PLK podał mi ciekawą teorię spiskową. Otóż wg niego szynobusy zrobiono i dostarczono naprędce (dużo szybciej niż w przetargu było zapisane) z powodu barteru między UM a PESĄ: wy nam szynobusy przed wyborami, my wam następnym razem SIWZ, która wykluczy NEWAG...
Tak tylko, że po naprawie głównej, co mam nadzieje zwiększy komfort podróży
Chyba, że ta naprawa główna miałaby polegać na zmianie malowania jak w wielkopolsce, to wtedy mogą sobie to darować
Lubelszczyźnie przydałyby sie nowe ezty a szczególnie jakieś w typie EN81 do obsłóżenia połączeń o mniejszej frekwencji, bo wiecznie staroci sie nie da modernizować
_________________ Polacy- weźmy przykład z Węgrów i pana premiera Orbana!
Z gazu łupkowego będą wielkie pieniądze- aż 4,90 za 1000m3.
- napęd asynchroniczny
- wózki i silniki na 130 km/h!
- kible w zamkniętym ukł. próżniowym, jeden dla niepełnosprawnych
- gniazdka 230 V AC po jednym na każdą parę siedzeń
- klima całego składu; okna niedostępne do samodzielnego otwierania (z opuszczaną górną częścią ale zamykane kluczem konduktorskim)
- wszystkie okna z roletami p-słonecznymi
- 2 biletomaty
- minimum 4 wieszaki rowerowe na przedział
- drzwi odskokowo-przesuwne (takich kibli jeszcze nie ma poza chyba tym jednym ED73)
- tym razem antygraffti ( )
Podkreśliłem to czym te dla nas mają się różnić od AKM dla mazoviii, po liczbie zmian widać że dość drogie to może wyjść. Ciekawe ile ta moderna wyniesie w porównaniu do ceny nowych 17-18 mln/skład, może być więcej niż 6,5 mln jakie płaciło KM.
Wysłany: 01-02-2011, 00:45
Pele napisał/a:
- drzwi odskokowo-przesuwne (takich kibli jeszcze nie ma poza chyba tym jednym ED73)
Oraz ED72-021.
Pierwotnie ED72 miały być takiej samej konstrukcji jak ED73.
A w ogóle, wnioskując po podanych informacjach, to będą ciekawe te jednostki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum