Wysłany: 05-07-2012, 20:35 Szkoła kolejowa dla dorosłych
Witam,
Jestem nowy na forum i od jakiegoś czasu szukam informacji o szkołach kolejowych dla dorosłych(technikum dzienne odpada). Wiem o policealnej w Warszawie(wce). Może ktoś ma jakieś info. czy jest coś np. na ślasku? W Gliwicach wiem, że był technik transportu kolejowego i taki mnie interesuje, ale nie wiem czy będzie także w tym roku.
korzen, W Warszawie jest jedyna szkoła kolejowa dla dorosłych w Polsce! Sam do niej chodze i bardzo polecam! A na śląsku nie ma nic bo w klasie mam paru ślązaków
_________________ 2012/18- 205 476 km
2019- 69 888 km
2020- 50 138 km
2021- 50 251 km
2022- 18 455 km
2023 -27 051
2024 -25 164
korzen, W Warszawie jest jedyna szkoła kolejowa dla dorosłych w Polsce! Sam do niej chodze i bardzo polecam! A na śląsku nie ma nic bo w klasie mam paru ślązaków
a czy możesz podać koszty jakie się wiążą z pobieraniem nauki w tejże szkole ? Pozdrawiam
Mailmann, kolega wcześniej załączył pliki ale i tak dla ścisłości napisze!
Pierwsze czesne kosztuje 210 zł z ubezpieczeniem (za wrzesień)
kolejne następne 200 zł miesiecznie
w wakacje lipiec i sierpień 100 zł
do tego trzeba doliczyć dojazdy, noclegi, wyżywienie
A więc nauka trochę drogo wychodzi....
No chyba że ktos jest z okolic W-wy
[ Dodano: 10-07-2012, 11:33 ] Pirat, ale ja nie widzę tu żadnego kierunku kolejowego a z kierunków technicznych to tylko "technik pojazdów samochodowych" no i może jagbyś chciał rozjazdy w PLK smarować to "technik drogownictwa"
_________________ 2012/18- 205 476 km
2019- 69 888 km
2020- 50 138 km
2021- 50 251 km
2022- 18 455 km
2023 -27 051
2024 -25 164
Obecnie ostatni raz prowadzimy nabór na zawód Technika Elektryka oraz Technika dróg i mostów kolejowych w ramach Technikum Uzupełniającego.
Następne nabory w tym zakresie prawdopodobnie będą uruchomione na podstawie kwalifikacyjnych kursów zawodowych (spowodowane jest to deregulacją zawodów). Nie wiemy jeszcze dokładnie jaką formę przyjmą i ile będzie trwać nauka, jednak wszystkie informacje będziemy zamieszczać na naszej oficjalnej stronie internetowej.
Gdyby mieli Państwo więcej pytań z chęcią odpowiemy.
Jerry: Ja tego nie powiedziałem, mówię że z wykształceniem mechanicznym, elektrycznym technicznym masz normalne szanse o zatrudnienie w spółce kolejowej.
Witam
Mam pytanie dotyczące 2 letniej policealnej szkoły technik transportu kolejowego w WCE warszawie.
Jak wyglądają praktyki na tym kierunku?
Jak wygląda dalsza droga do podjęcia pracy jako kierownik pociągu po zdaniu egzaminu i uzyskaniu tytułu TECHNIKA TRANSPORTU KOLEJOWEGO?
Orientujesz się jak wygląda dalsza droga do podjęcia pracy jako kierownik pociągu po zdaniu egzaminu i uzyskaniu tytułu TECHNIKA TRANSPORTU KOLEJOWEGO?
Bez znajomości - długa, kręta, dziurawa i zazwyczaj prowadząca donikąd.
Choćby ostatni kolejarz "zszedł" na służbie ze starości to Ci na górze i tak nie przyjmą nikogo bez "pleców".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum