Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
List prezesa PKP S.A. do pracowników
Autor Wiadomość

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster

PostWysłany: 09-07-2012, 14:58   List prezesa PKP S.A. do pracowników Odpowiedz z cytatem

W związku z EURO 2012

http://infokolej.pl/docs/pkp/pismo_prezesa.pdf

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina

PostWysłany: 09-07-2012, 22:59    Odpowiedz z cytatem

Oj, wczesnym Gierkiem mi tu zaleciało...

Ciekawe czy młody (rocznik 1974) prezes Karnowski sam to napisał czy tylko złożył swój podpis pod wypocinami bura propagandy PKP S.A.

Gdyby Niemcy miały taką propagandę jak Grupa PKP to do tej pory nie wiedzieliby, że przegrali II Wojnę Światową.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Grad Płeć:Mężczyzna
Zbanowany

PostWysłany: 09-07-2012, 23:10    Odpowiedz z cytatem

To Kurpiewski przed przekazaniem prezesowi akceptował jako z-ca dyrektora biura zarządu -rzecznik prasowy. Trzęsie portkami przed nowym prezesem jak każdy dyrektor w centrali. Ciekawe czy też ze złości mobbinguje swoich podwładnych jak pozostali dyrektorzy, którzy są z rekomendacji tzw. starego betonu czyli m.in. byłego prezesa Wacha.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Paszczak Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 09-07-2012, 23:16    Odpowiedz z cytatem

Grad, to ile osób pracuje w biurze zarządu PKP SA?

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster

PostWysłany: 10-07-2012, 03:10    Odpowiedz z cytatem

Victoria napisał/a:
Oj, wczesnym Gierkiem mi tu zaleciało...

Przeżyłem 10 lat PRL-u i ponad 20 lat jego postkomunistycznej repliki, jednak co chwilę doznaję jakiegoś szoku poznawczo-intelektualnego. Homo sovieticus wiecznie żywy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Grad Płeć:Mężczyzna
Zbanowany

PostWysłany: 10-07-2012, 07:38    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Grad, to ile osób pracuje w biurze zarządu PKP SA?

Niewiem. Nie pracuje w PKP S.A. Z tego co słyszałem, w tym tempie przyrostu dyrektorów ilość w biurze zarządu PKP wkrótce zbliży się do liczby dwucyfrowej. Tam właśnie kolesie obsiedli fotele jak sępy gałęzie czekające na padlinę po polowaniu lwa. Uczą się kolei żeby zastąpić obecnych dyrektorów, którzy są powoli zwalniani. Ja rozumiem, że każdy montuje sobie personel dla realizacji postawionych celów. Tylko, że minister Nowak deklarował, że będą to fachowcy. Tylko, że z nich tacy fachowcy, że potrzebują kilkadziesąt tygodni żeby się przyuczyć. Jednak płacę pobierają od początku 2 razy większą niż dotychczasowi dyrektorzy. Nie mam na myśli tych z zarządu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina

PostWysłany: 10-07-2012, 16:50    Odpowiedz z cytatem

Grad, każdy nowy szef firmy ma prawo dobrać sobie najbliższych współpracowników, których zna, którym będzie ufał. To jest rzecz naturalna.

Na miejscu prezesa Karnowskiego też wywaliłabym stary dyrektorski beton, zasiedziały na stołkach od czasu komuny. Źródłem największych przekrętów i patologii na kolei nie są zarządy, bo te zmieniają się dość często, ale pośredni szczebel kierowniczy (dyrektorzy zakładów i biur w centralach spółek), który przez wiele lat jest nieusuwalny. Ba, niektórzy dyrektorzy są bardziej nietykalni od prezesów!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

mc2 Płeć:Kobieta
Użytkownik

PostWysłany: 13-07-2012, 17:16    Odpowiedz z cytatem

Victoria napisał/a:
Grad, każdy nowy szef firmy ma prawo dobrać sobie najbliższych współpracowników, których zna, którym będzie ufał. To jest rzecz naturalna.
...

Nawet takie śliczne zapisy są w regulaminach organizacyjnych każdego szczebla w PLK (centrala, zakład, sekcja eksploatacji). Każdy kierownik jednostki (dyrektor, naczelnik) sam dobiera sobie zastępców. i na tych ślicznych zapisach się kończy. Obsady są zawsze narzucone, oczywiście z nadania politycznego, rodzinnego, kółka wzajemnej adoracji i związkowe. A że nie są to fachowcy, z umiejętnościami zarządzania, myślenia, organizacji pracy i kierowania zespołem czy chociaż ludzie z honorem to już nie jest istotne. Myśleć, uczciwie pracować i za wszystko odpowiadać ma szeregowy pracownik. Reszta ma mieć stołek i kasę. Hmm

Odpowiedz do tematu