Wysłany: 01-12-2012, 21:37 Koleje Śląskie a bilet turystyczny PR
Witam
Takie zapytanie w związku z przejęciem większości tras na Śląsku przez KS.
Jak teraz będzie wyglądac sprawa z biletem turystycznym PR.
Przykładowo z woj slaskiego wyjezdzam KS a potem np w opolskim juz sa normalne PR, czy przy takim układzie bilet turystyczny PR obowiązuje na wszytskie połączenia KS?
Na stronie PKP PR znalazłem tekst
"Bilet turystyczny uprawnia do nieograniczonej liczby przejazdów pociągami Przewozów Regionalnych, Kolei Dolnośląskich, Arriva RP, Kolei Śląskich"
ale nei znalazłem nic dokładniej w pdf z warunkow taryfowych wiec jak to jest? bo ten tekst na stronie moze byc juz dawno nieaktualny(?)
Skoro brak info na stronach przewożników, to chyba oferta będzie nadal utrzymana, czyli wzajemne honorowanie biletów. Przecież w razie zmian, musieliby napisać na swoich stronach na temat turystyków, karnetów itp. Pytałem w regio Katowice - Lubliniec, to konduktorzy nic nie słyszeli na temat zmian, ale czasami zmiany wchodzą w ostatniej chwili i może się okazać, że dzień przed wejściem new rozkładu coś ogłoszą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum