TLK 61200 "Karkonosze", przyjazd do Wrocławia: 05:58, odjazd... 06:57, a w międzyczasie Regio do Szklarskiej Poręby o 06:22. Powolne udupianie relacji, czy też "zwykły przypadek"?
_________________ "Myśmy się na władzę nie zamachiwali. Myśmy ino kradli"
Z przecieku KWR nie mogę zrozumieć jak PR-y mają obsługiwać trasy na terenie śląska.
Przecież marszałkek wyznaczył do tego bez przetargu KŚ.
Skąd więc wzięło się w rozkładzie Ar, Pr itp.?
MPJ ks 45513 [58] KATOWICE TCZEW 06:24,0
jestem laikiem w sprawie rozkładów itp, ale oprócz tego, co kolegę wyżej zaciekawiło mnie jeszcze powyższe połaczenie... pytanie - jakim składem będzie obsługiwane?
szofer, pamiętasz, przed przekazaniem całości obsługi dla KŚ, był ogłoszony przetarg (później zresztą uniewazniony) z racji tego że nie został rozstrzygnięty, przewoźnicy powoli zaczęli składać wnioski do PLK o trasy. Dlatego powstały takie potworki jak Bieruń.
Na linii do Wisły pojawią się od lat niewidziane na pociągach osobowych składy wagonowe. Ciekawe są też pociągi Katowice - Czechowice via Oświęcim i Katowice - Jaworzno Szczakowa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum