Wysłany: 19-11-2013, 15:32 ZABAWA - Państwa / miasta. Zaczynamy?
Znalazłem fajną grę online w internecie i przypomniały mi się czasy dzieciństwa Tutaj jest ta gra jakby ktoś pytał.
Gra polega na tym że wybiera się : rzecz , roślinę , państwo , morza , oceany , miasto , zwierzę, imię i podaję się np. rzecz na d i następna osoba odpowiada i zadaje np. zwierzę na a
Przykład:
Osoba 1: Zwierzę na A
Osoba 2: Antylopa. Roślina na U
No to żeby było "kolejowo" odpowiadam: KOMPOSTER
I zadaję: Nazwa dwuczłonowych stacji/przystanków, z których pierwsza (nazwa/słowo) jest prawdopodobnie najmniejszą miejscowością w Polsce z największą liczbą liczbą oddzielnych stacji/przystanków na literę C.
Nie no super, tylko jak się nie mylę to nie chodzi o zgadnij co mam na myśli, ino kto pierwszy bez powtórzenia to wygrywa. A takie zagadki to dodaj w poście foto zagadka, bo też się takie ciekawostki pojawiają.
_________________ Ja też nie jechałem pociągiem z Warszawy do Łodzi przez Skierniewice, zawsze jechałem przez Radom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum