Wysłany: 04-04-2014, 16:26 Pociągi do Rzymu na kanonizację Papieża
27 kwietnia w Watykanie odbędzie się kanonizacja papieży Jana Pawła II i Jana XXI. Pielgrzymi pojadą do Rzymu m.in. pociągami wynajętymi przez PKP Intercity.
Przejazd pociągu testowego prowadzonego przez EP08-011 ze składem wagonów (9 sypialnych, 1 klasa pierwsza, 3 klasa druga) przeznaczonych pod pociągi pielgrzymkowe na kanonizację Jana Pawła II w Rzymie.
_________________ Gdyby głupota umiała latać, LOT miałby poważnego konkurenta w postaci PKP.
Bądźmy wścibscy i zapytam, jakie kryteria dotyczyły wyboru konduktorów, którzy będą konwojować ten pociąg z Warszawy? 100 Euro wpadnie im do kieszeni
czy kryterium to Wiara i pobożność ? bo co poniektórzy to zaciekli ateiści
znajomości ? orientacja taka czy inna? znajomość jezyków? Zazdrość jak widać zżera i innych konduktorów
Może i święta , ale niektórzy w pracy...
wesołych
Jak to jakie ? Znajomi króliczka ) . Dobierani raczej zasadzie "mój- swój" , gdzie wierność jest ważna . A kto jest najwierniejszy? Oczywiście pies,ale czy np. doberman grzeszy wiernością? Niektórzy byli zgłaszani przez swoich zwierzchników, ale czy się przebiją przez kolory tęczy?
_________________ W czasach zakłamania, mówienie prawdy, jest czynem rewolucyjnym - Orwell
Jako kierownik tej grupy konduktorów chciałbym zaznaczyć, że to nie wycieczka tylko 30 godzinna jazda w jedną stronę i dwa dni postoju na bocznicy. Koleje TRENITALIA zażądały od PKP IC, aby w każdym wagonie jechał konwojent (względy bezpieczeństwa) A co do diety to przecież pracodawca hotel na kółkach zapewnia a wikt zapewne z WARSu czyli 23 PLN/ dziennie delegacji.....co daje 100 ... ale PLN....
Dla mnie taka podróż to konfitury tej pracy i jednak wyróżnienie a ponadto kolejna możliwość wypowiedzi w moim ulubionym języku włoskim.
Przykro mi jednak, że zastawiając sie kto jedzie a kto nie (ja znam tylko niektórych i tylko z widzenia) od razu zaglądacie pod kołdrę. Ja wierzę, że kryteria były jednak nieco inne i trzeba zawsze sobie zadać uczciwie pytanie- dlaczego akurat ja nie pojechałem....
Po odliczeniu wszystkich kwot (dieta wynosi ok 48 EUR/ dzień) na wydatki zostaje 12 EUR/ dziennie. (wszak hotel w postaci wagonu WLAB, wyzywienie w postaci WARSu daje pracodawca. Pytanie czy 60 EUR to dużo za 5 dni pozostawiam do własnej oceny.
Priorytetu te pociągi to jak widać nie mają, skoro potrzebują ponad 10 godzin na dojazd ze stolicy do Katowic. Oby później było lepiej, bo na uroczystości nie zdążą
Przykro mi jednak, że zastawiając sie kto jedzie a kto nie (ja znam tylko niektórych i tylko z widzenia) od razu zaglądacie pod kołdrę. Ja wierzę, że kryteria były jednak nieco inne i trzeba zawsze sobie zadać uczciwie pytanie- dlaczego akurat ja nie pojechałem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum