Witam!Dzięki za odpowiedzi oraz za chęć pomocy.Chodzi mi o to,że,jak wiadomo bilety FIP na 1-szą klasę uprawniają w Niemczech do korzystania z poczekalni "DB Lounge" na dużych dworcach.Będąc w Kolonii,na dworcu Koeln HBF po okazaniu biletu nie zostałem wpuszczony do poczekalni.Odpowiedzalny pracownik,po obejrzeniu mojego biletu oświadczył mi,że mój bilet nie uprawnia mnie do korzystania z "DB Lounge".Po moich próbach wyjaśnienia zaistniałej sytuacji ów pracownik wyjął jakieś kartki z wydrukami po niemiecku,z których miałoby wynikać,że nie jestem uprawniony do wstępu do podzekalni.Nadmieniam,że jest to odosobniony incydent,korzystałem już z "DB Lounge" na wielu innych dworcach-nie było tam żadnych problemów.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Prosta sprawa. Mylił się! Korzystać z poczekalni dla tzw. "pierwszej klasy" mozesz w każdym kraju który jest w zrzeszeniu FIP. I znam odstępstw od tego!
_________________ Jestem dyspozytorem własnego toru...
Po prostu trafił się złośliwy niemiecki pracownik DB, który na widok polskiego kolejarza chciał pokazać swoje "ja". W takiej sytuacji dobrze robi zagrożenie wezwaniem jego przełożonych, ale do tego trzeba znać niemiecki. Ja z biletem FIP nigdy nie miałem problemu w DB Lounge.
Byłam w w Lounge na dworcu we Frankfurcie i żadnych problemów nie miałam.
Do autora wątku mam sugestię, żeby lepiej dobierał tytuły tematów i od razu szczegółowo opisał problem zamiast bawić się w niedopowiedzenia i rzucanie haseł. Nie jesteśmy jasnowidzami.
_________________ "Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
Owszem, mozna zlozyc skarge a nawet trzeba. Moge taka skarge nawet napisac do Kundendialog do Hamburga, ale potrzebowalbym konkretne dane: dzien, godzine, moze nazwisko pracownika, wtedy wystarczy napisc krotki liscik lub mail do odpowiedniego miejsca, a oni to juz sobie sprawdza!
Pisanie skarg do PKP S.A. oczywiście nic nie da - to strata czasu - lepiej pójść na piwo. W PKP oleją Ciebie i twoją skargę. Ale w DB potraktują poważnie i tam możesz próbować coś wskurać.
Do "DB":Dzięki za chęć pomocy,oplsane przeze mnie zdarzenie miało miejsce na dworcu Koeln Hbf dnia 28.10 około godz.7.05,imię i nazwisko pracownika-Marvin Zell.Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum