Witam,
Planuję wypad dla 3 osób do Lwowa. Wyjazd z Wrocławia. Wiem że jedzie pociąg, ale nie ma praktycznie o nim żadnych informacji w internecie. Szczególnie interesuje mnie cena.
Nie mam niestety czasu przejść się do COK na Głównym by wypytać się o szczegóły.
Czy ktoś posiada takie informacje? Będę wdzięczny za kompleksowe objaśnienie mi tematu.
Pozdrawiam
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Ja dosłownie przed chwilą pytałem się o cenę tego pociągu na dworcu w Dębicy, bo również wybieram się na wschód za niedługo. Do Lwowa ode mnie około 140 zł. Całkiem sporo. Dlatego radzę dojechać do Przemyśla i przejść granicę pieszo, następnie złapać marszrutkę z Szeginii do Lwowa, lub pociąg z Mościsk. Cena łączna to max ok 40 zł. Więc spora oszczędność.
Na ten skład są bilety promocyjne z Przemyśla do Lwowa. W przypadku Debicy na pewno opłaca się dojechać do granicy w wagonie z miejscami do siedzenia i w Przemyślu przesiąść się do kuszetki.
Wg informacji PIC Koszt przejazdu z Przemyśla do Lwowa wynosi 22,70 Euro/ osoba. Więc szczerze mówiąc też się nie za bardzo opłaca. Chyba, że ktoś koniecznie chce jechać pociągiem i być na rano we Lwowie.
No cóż, pozostanie nam chyba samochód. Koszty paliwa, amortyzacji i łapówek dla milicjantów chyba się nawet nie zbliżą do kosztów zakupu biletów z i do Wrocławia Brawo PIC!
przecież nie PKP IC decyduje o cenie biletu, cena biletu międzynarodowego to suma opłat w poszczególnych krajach (przewoźników kolejowych ) liczona bez dopłat do biletu w Polsce
_________________ bert
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 22-01-2016, 17:53
Czyli uważasz, że to akurat cena po stronie ukraińskiej ma wpływ na wysoką finalną cenę biletu?
Wolne żarty. Uwierzyłbym Ci gdybyśmy rozmawiali o EN Jan Kiepura. A nie o nocnym do Lwowa. Ukraińcy decydują, że koszt jest tak astronomiczny? Przy obecnym kursie hrywny? Nie, dziękuję.
Podejrzewam że tą cenę dyktuje PKP Intercity i nikt inny.
Sporo. Przy jezdzie samemu to moze się jeszcze opłacać, ale przy 3, 4 osobach już na pewno nie. Szkoda, przydałyby się jakieś promocje i rozreklamowanie tego połączenia, we Wrocławiu jest już podobno 40 tys. Ukraińców...
Jeśli dalej to jeździ w układzie raz wagony ukraińskie a raz polskie to odradzam, bo to loteria.
Trafiłem na ukraińskie - To że bardzo ciasne (w porównaniu z naszymi) to jeszcze nic.
Było tak duszno, że noc spędziłem na korytarzu (okno nieotwieralne a prowodnik klimy włączyć nie chciał).
Z powrotem z braku biletów (na miesiąc wcześniej, sic!) wracałem marszrutką + pieszo przez granicę. Taniej i przyjemniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum