Wysłany: 12-04-2016, 09:08 Zakup miejscówki i kuszetki na FIP ze stronie OBB
Witam.
Chciałbym prosić Szanownych Forumowiczów o poradę JAK TO ZROBIĆ - czyli zakupić samą kuszetkę.
Wybieram się wraz z moją kobitą zagramanicę - ja na FIP-a moja płaci normalnie.
I tu mam mały problem - krajem docelowym są Włochy i chciałbym kupić poprzez stronę OBB bilety na Euronigtha z Wiednia do Bolonii i niestety na ich strona nie ma opcji jak FIP ( przy wyborze dwóch osób nalicza normalną cenę zaś po otwarciu opcji "Discount" nie ma czegoś takego jak FIP). Na przesiadkę w Wiedniu mam 35 minut.
Czy ktoś pomoże lub nakieruje mnie jak to zrobić aby było dobrze czyli jedna osoba kupuje bilet plus kuszetka a druga FIP + kuszetka ?
Pozdrawiam
[ Dodano: 20-04-2016, 14:03 ]
Proszę o zamknięcie - już nieaktualne.
Mam Podobne pytanie,posiadam bilet FIP i chciałbym dokupić kuszetkę na poc EN 407 Chopin /NJ 457 Z Bohumina do Wiednia i z Wiednia do Bohumina,ale tak jak kolega wyżej nie znalazłem możliwości wyboru samej miejscówki ,tylko całego bilet można wybrać. przez stronę OBB
Ja wtedy przez nich kupowałem miejscówki na same Włochy bo przez stronę FS Italia się nie dało ( do Włoch poleciałem bo 35 minut było za mało na przesiadkę wtedy ).
Nie ma stosownej opcji na stronie OBB i nie planuje się jej wprowadzenia w przyszłości.
Najlepiej kup bezpośrednio przez ich angielską infolinię (+43 5 1717); płatność kartą. A jeśli chodzi o wspomniany POLRAIL to trzeba uważać, bo zdarzają im się poważne pomyłki nawet w przypadku połączeń zagranicznych wyjeżdżających z Polski
A swoją drogą to skąd taka dziwna relacja: Bohumin-Wiedeń?
Niestety nie znam angielskiego w takim stopniu,abym mógł swobodnie rozmawiać.
Z POLRAIL nie mam zamiaru czegokolwiek załatwiać.
Pozostaje podjechać do Czech i w ich kasie kupić.
Bohumin-Wiedeń - dlaczego dziwna? Jak najbardziej normalna.
Oczywiście, że się kupi w kasie bez problemu (najlepiej zawczasu sprawdzić kwotę dopłaty, żeby Ci złej - tzn. droższej... - nie wcisnęli). Pytanie jednak dotyczyło zakupu online
A relacja dlatego mi się wydaje dziwna, bo jest relatywnie krótka, a Ty chcesz jechać najdroższym pociągiem...
...
Z POLRAIL nie mam zamiaru czegokolwiek załatwiać...
są z nimi jakieś problemy? wcześniej korzystałem i było bdb
A przy okazji tematu Bohumina. Jadę dziennym IC Warszawa - Ostrava. W Polsce jeżdżę na sieciówce (czyli rezerwacja gratis), w Czechach na FIPie (rezerwacja na dzienne IC nie obowiązkowa).
Przy przekraczaniu granicy IC żąda opłaty 3,5 E. Ktoś wie z jakich przepisów to wynika?
[ Dodano: 19-03-2019, 14:14 ] sarionn, 3,5€ to standardowa cena za rezerwację międzynarodową i tyle też kosztuje w większości pociągów międzynarodowych bilet wg taryfy Pass lub Bord Pass, czyli „goła” miejscówka dla chociażby posiadaczy biletów Interrail, Eurail czy właśnie FIPek.
_________________ W ŚWIECIE IMITACJI DOSKONAŁYCH SZTUKA RODZI SIĘ Z PRZEKŁAMAŃ W KOPIOWANIU.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum