Aby zrozumieć całą pandemię "COVID-19" tak naprawdę wystarczy przyjrzeć się jej podstawie. To nie są jakieś wybitnie skomplikowane rzeczy. Spróbuję to opisać tak zwięźle jak się da. Miałem to szczęście, że wirusami powodującymi przeziębienia, grypę i grypopodobne symptomy interesuję się dość długo, dlatego szybko zauważyłem jak świetnie opłacona pseudonauka zaczyna budować całą pandemiczną narrację. Teraz trochę głupio się przyznać, że bezmyślnie popierano największe antynaukowe i pseudonaukowe absurdy w imię "nauki" więc idzie się w zaparte. Mam też w domu wiele podręczników do wirusologii: lekarskiej, molekularnej, ogólnej, epidemiologii wirusów oraz immunologii. Już sama wiedza zdobyta z tych podręczników oraz najlepszych prac naukowych do 2020 roku, pozwalała zobaczyć na jak glinianych nogach chwieje się podstawa "pandemii COVID-19". Niestety nagle coś co było dobrze zbadanym naukowym faktem do 2020 roku, nagle kiedy przyszły wytyczne do zarządzania pandemią, przestało mieć znaczenie, zostając zastąpione przez całkiem nową rewizjonistyczną wersję nauki sponsorowaną bardzo hojnie, zupełnie przypadkowo, przez tych którzy potem najwięcej zarobili na lockdownach, szczepionkach, lekach, sprzęcie medycznym i ochronnym.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
USA potwierdza ostatecznie: pandemia COVID-19 to dzieło człowieka. Zaskoczeni?
Rządowy raport USA nie pozostawia wątpliwości i potwierdza to, co już w 2023 roku oficjalnie mówił Christopher Wray, dyrektor FBI: najpewniej przyczyną pandemii COVID-19 było wydostanie się wirusa z chińskiego laboratorium w Wuhan. I co teraz?
Operacja socjotechniczna C-19 budziła przede wszystkim zdumienie. Absurd gonił wówczas absurd, jednak największym był fakt niedostrzegania owych absurdów, tamtego braku logiki i mówiąc wprost... niekompetencji tzw."polityków" przez większość społeczeństwa. O tym wszystkim opowie nam dr Emilia Sykut.
_________________ Żelazna kadra też z czasem rdzewieje.
A beton kruszeje...
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Wirus HMPV z Chin już u sąsiada Polski. Rośnie też liczba zakażeń w Unii Europejskiej
Wirus HMPV zbliża się do Polski z obu stron. Z zakażeniami zaczyna zmagać się Europa Zachodnia, a pierwsze przypadki wykryto też już na Ukrainie. Wirus ten od kilku tygodni szybko rozprzestrzenia się w Chinach.
Rok 2020 wiązał się dla mnie z wielkimi nadziejami. Wstępowałem w niego w Gdyni, gdzie z grupką znajomych rozprawialiśmy o naszych planach. W tamtych czasach liczyłem jeszcze, że gdzieś uda mnie się załapać na doktorat, stąd ustaliłem listę wyjazdów konferencyjnych. Liczyłem nanieść do monografii postkonferencyjnej z Lublina ostatnie poprawki i odesłać. Podobnie liczyłem na przynajmniej jeszcze jeden artykuł. Kiedyś w życiu trzeba nauczyć się myśleć strategicznie. Rozstawiłem szachy. Uważałem, że teraz to nic się nie może wydarzyć; mam więcej doświadczenia w użeraniu się ze środowiskami akademickimi, a w dodatku lepiej znam niektóre tereny, poszczególne rewiry. Dysponuję też siatką informatorów w różnych ośrodkach akademickich. Do tego liczyłem jeszcze na rozwój swoich pasji – wyjazdy na obozy ornitologiczne. W nieco późniejszym czasie wystartowałem także w konkursie organizowanym przez PAN; liczyłem na wygranie wycieczki na Spitsbergen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum