Wysłany: 04-11-2010, 18:29 Co was pociąga w pociągach
Moje zainteresowanie pociągami zaczęła się od Pociągu Chopin . Bardzo często nim do teraz podróżuje jak tez innymi ze względu na wykonywany zawód. Często jeżdżę do Zurychu, Mediolanu , nie lubię latać samolotem tylko wole jechać pociągiem.
I to mi sie podoba ze dwa razy czekał Chopen w Wiedniu na mój pociąg z Rzymu , fakt faktem że był opóźniony potem o 1,25min ale nadgonili
Bardzo lubię ( to jest takie piękne ) jechać w maju do Wiednia i jak słonce wstaje za oknem . Zarz jak pociąg wyjeżdża z Břeclav do Hohenau idę na korytarz i do tyłu wagony , jak nabiera prędkości. Nie raz mi sie zdarzyło ze na tym odcinku pociąg pędził 200km , bo były zamontowane prędkościomierze
Raz lub dwa razy spotkałem Polska Policje z Austriacką Policją na trasie Břeclav do Hohenau , bardzo kulturalnie szli z konduktorem , prosili o dowody lub paszporty
Lubie jak rany pociąg z Wiednia do Zurichu pędzi przez alpy
Muszę wreszcie sobie kamerę kupić
Jadąc pociągiem, więcej można przeżyć. Może dlatego wraca moda na podróże koleją.
Lot samolotem jest ekspresowy. Wsiadasz, ucinasz sobie drzemkę, wysiadasz. W pociągu równie ważne co dotarcie na miejsce jest to, co dzieje się po drodze. W czasach, gdy na co dzień żyjemy w pędzie, wiele osób stwierdza, że w podróży chodzi o to, by zwolnić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum