Wysłany: 20-02-2009, 14:47 Jakich połączeń brakuje w Łodzi najbardziej?
jakich połączeń brakuje wg was w Łodzi ? jakie byście sugerowali, zeby były ? (wiem, ze pobożne życzenie, ale coz).
Ja bym chciał :
- całorocznego połączenia z Zakopanem(jest tylko krotko, sezowo, wstyd)
- jakiegoś połączenia w rejony Rzeszowa
- przywrócenia połączenia z rejonem Suwałk
- skrócenia czasu przejazdu do Krakowa (wstyd)
Oczywiście ja bym też chciał:
- Całoroczne połączenia z Zakopanem (jedno dzienne i jedno nocne)
- może być również Przemyśl
- jakieś jeszcze jedno połączenie w rejonie Szczecina i Świnoujścia
- być może Opole
- no i tu się aż prosi lepsze połączenie z Krakowem
- Całoroczne połączenie do Kołobrzegu
- Całoroczne połączenie do Olsztyna i Suwałk
P.S Wiem, że te niektóre połączenie mogą być nierealne ale pomarzyć zawsze można.POZDRO
4x pośpiech Łódź - Katowice/Kraków (rozłączany w Katowicach)
Oprócz Włókniarza drugi pośpiech do Szczecina całoroczny
2x Łódź - Lublin może być nową kategorią pociągów IR
Wydłużyć jakiś IC Neptun do z Łodzi, bo na pewno klienci biznesowi, a i zwykłe szaraki by takim pociągiem pojechały.
Błagam jeszcze wręcz na kolanach o przywrócenie "Mazur" w relacji do i z Łodzi, bo dużo osób w Warszawie zawsze się przesiada na skład do Łodzi w kierunku na Olsztyn jest to samo.
[ Dodano: 05-03-2009, 20:43 ]
Sorry składy do Krakowa/Katowic rozłączane w Częstochowie oczywiście
Koniecznie całoroczne połączenie z Poznaniem po godzinie 18!!! Wszystko jedno czy przez Ostrów czy Kutno (ze wskazaniem na Ostrów) i najlepiej pośpiech.
_________________ Póki co tańczmy w rytmie karmanioli
Nim mały Jarek obwoła się Cesarzem!
syrenka:Tu się z tobą zgodzę bo ostatni pociąg do Poznanie jest o 15:30 a ja bym wolał żeby jeździł przez Ostrów.
No a do Lublina to był z Fabrycznego i niewiem poco go wycofali.
Z tym IC to narazie lekka przesada ponieważ stan torów w okolicach Łodzi jest fatalny oprócz do Warszawy gdzie tam mógłby jeździć jakiś kwalifikowany pociąg.A na dzień dzisiejszy to możnaby puścić TLK przez Łódź.
Ale no z Fabrycznego do Warszawy moim zdaniem IC Neptun spokojnie mógłby jeździć. Pytanie dla znawców: Zdaje mi się czy kiedyś nie jeździł Ex Neptun Łódź Fabryczna - Gdynia Główna???
Raczej nie jeździł.Ale można by puścić jakiś Ex ,TLK lub IC np: do Gdyni ale jeden .Do Przemyśla 2x przez oczywiście Warszawę-Lublin no i dalej do Przemyśla lub przez Kraków-Rzeszów
Powinny być dwa połączenia EX z Łodzi Fabrycznej, jedno do Gdyni Gł., przez Warszawę, drugie do
Rzeszowa przez Koluszki, Częstochowę, Zawiercie, Katowice, Kraków, Tarnów.
_________________ Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Pabianiczan - IC Neptun jeździł ostatni raz w rozkładzie 1999/2000. Z Łodzi wyjeżdżał o 5.19 w Gdyni był o 11.03 z powrotem z Gdyni 16.53 a wŁodzi o 22.34
Chyba bezpośredniego połączenia Wielunia ze stolicą województwa-Łodzią, ale to by wymagało wybudowania nowej linii.
Również duże miasto jakim jest Bełchatów nie ma połączeń pasażerskich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum