Od 2 dni środowisko kolejowe "huczy" na temat zachowania pewnej grupki miłośników kolei w okolicach Włoszczowy, "Łowców RP1". Nie będę opisywał szerzej sytuacji, wystarczy spojrzeć na filmy:
Komentarze na grupach dyskusyjnych i forach dają pewien obraz, jak zareagowało środowisko. Takie "akcje" będą się później odbijały na innych.
Serwis EP09.PL wydał też specjalne oświadczenie:
Z przykrością stwierdzamy, że wobec zaistniałej sytuacji w dniu 23-01-2010 r. w czasie "Zlotu MK" organizowanego w całości przez osoby prywatne podjęliśmy szereg decyzji. Pragniemy po raz kolejny powtórzyć, że Serwis EP09.pl nie organizował, nie organizuje i nie bedzie organizował imprez masowych, zlotów etc. Jedynym oficjalnym projektem Serwisu EP09.pl wraz ze Spółkami PKP SA etc. były Dni Techniki Kolejowej 5-6 czerwca 2009r.
Co do Użytkowników Serwisu EP09.pl jak i oddziału Małopolskiego informujemy, że zostają oni usunięci bez możliwości ponownego założenia kont z Serwisu oraz oddziału.
W zwiazku z zaistniałą sytuacją WSZYSTKIE pozostałe oddziały zostają zawieszone do odwołania.
Zawiedliśmy się na użytkownikach, którzy w tak nierozsądny i nieobliczalny sposób zachowali się w dniu 23-01-2010 r. Cisną się na usta słowa bardziej dobitne.
Mamy nadzieję, że ta sytuacja nauczy osoby nieświadome zagrożenia, że tak robić nie można!
Jednocześnie przepaszamy wszystkich Pracowników, a zwłaszcza obsługę trakcyjna EIC 3510/5310 Małopolska,EIC 1307 Modrzejewska oraz EC 110 Praha za niepotrzebne nerwy.
Przepraszamy całą społeczność Sympatyków i Pasjonatów Kolei oraz pozostałych Użytkowników Serwisu EP09.pl. Tym niemniej to nie Serwis EP09.pl był organizatorem "imprezy".
Z drugiej strony szkoda, że któregoś nie pierdykło...
Maszynista, normalka +1
Kierownik, mroźna wycieczka do zwłok, normalka
Konduktor, awantura o opóźnienie na pociągu, normalka
Idiota, nigdy więcej nie stanie tak blisko.
_________________ " Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś."
E. Murphy
Aaalisha -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-01-2010, 11:17
Dajcie już spokój temu tematowi... Od niedzieli jest wojna na YT na profilu idiocinatorach, na forum dyskusyjnym w google i jeszcze tutaj... No bez jaj... Ja nie stoję po niczyjej stronie, ale większość tych ludzi znam i cenię... I nie pozwolę żeby ich obrażano...
Tak jak napisasalam na YT na kanale idiocinatorach - każdy ma swój rozum, sumienie, inteligencje... Jesli nie czuje sie na silach to nie idzie pod same tory...
Podejrzewam ze nie chcesz usłyszeć co na ich temat mówili mechanicy "foconych" pociągów.
Cytat:
każdy ma swój rozum, sumienie, inteligencje
Nie każdy.
Bardzo dobrze że ich zachowanie zostało nazwane po imieniu - gówniarstwo, głupota, brak odpowiedzialności i wyobraźni. Teraz już się nie dziwie skąd wśród mechaników się bierze niechęć do ludzi z aparatami przy torach.
Aaalisha -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-01-2010, 12:27
Bartini nie muszę się tłumaczyć za co ich cenię i lubię, bo Ciebie to gówno obchodzi... Aby tylko kogoś opluć...
Wiem co sądzą maszyniści - bo pracuję z nimi - więc wiekszość ma pozytywne zdanie o nich...
Oj nie będę się wdawała w głupie dyskusje z pieniaczami, który potrafią tylko toczyć zółć i oskarzac, obrażać.... Bo sama jestem Miłośniczką Kolei która robi zdjęcia i kręci filmy...
@Aaalisha: Mam nadzieję, że robisz zdjęcia i kręisz filmy bardziej rozsądnie niż Twoi koledzy.
Racja każdy ma swój rozum. Ale ryzyko także należy kalkulowac. I nie tylko ze swojego punktu widzenia. W ewentualnym wypadku uczestniczy również ta "druga strona", którą w ryzyko koniecznie trzeba wkalkulowac.
_________________ "Kolej na czytanie" - pasja i rozwój w jednym.
Słuchaj ja rozumiem robienie zdjęć czy filmowanie pociągów ale z bezpiecznej odległości i ta by nie narażać bezpieczeństwa oraz nie stresować maszynistów.
Powiedz czy nie można się ustawić 5 metrów od torów albo za rowem i tam się bezpiecznie rozłożyć i filmować ze zbliżeniem. A niech by jakieś drzwi były otwarte albo ktoś by się zachwiał.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Wiem co sądzą maszyniści - bo pracuję z nimi - więc wiekszość ma pozytywne zdanie o nich....
szczególnie maszynista które jechał akurat tym pociągiem! Stoi jakiś chłop przy samych szynach gdzie prędkość jest 160km/h przecież takiego palanta mogło wciągnąć i była by świeżynka!
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Jakiś czas temu było głośno o wypadku śmiertelnym, chyba w Koninie, nie pamiętam. Tam też parka stała zbyt blisko peronu i podmuch przejeżdżającego pociągu spowodował, że chłopak przewrócił się na peron i uderzył głową o beton.
Tak samo mogło się tu skończyć, jak pociąg przejeżdża z taką prędkością na trasie.
Dajcie już spokój temu tematowi... Od niedzieli jest wojna na YT na profilu idiocinatorach, na forum dyskusyjnym w google i jeszcze tutaj... No bez jaj... Ja nie stoję po niczyjej stronie, ale większość tych ludzi znam i cenię... I nie pozwolę żeby ich obrażano...
Tak jak napisasalam na YT na kanale idiocinatorach - każdy ma swój rozum, sumienie, inteligencje... Jesli nie czuje sie na silach to nie idzie pod same tory...
Dajcie już spokój!!! koniec tematu!!!!!!
A może to ci sami- dzięki tym yntelygentom kolega co focił ten skład zobaczył piąche od maszynisty.
No ale w Koninie pociąg jechał 100km/h. Koleś i tak miał fuksa że go nie wciągneło.
Przez Konin pociągi jadą 80 km/h , a na pewno tyle w peronach.
W 2005 roku o ile dobrze pamiętam było to w wakacje , podczas objazdów z Kutna do Bydgoszczy przez węglówkę i Inowrocław, pojechałem trochę sobie zdjęć porobić. Stałem koło łącznicy Zamków- Borysławice , patrzę zbliża się pociąg, złapałem za aparat i podszedłem bliżej zrobić zdjęcie. Po zrobieniu wracałem w stronę samochodu zerkając na przejeżdżający pociąg . W pewnej chwili jakiś debil rzucił w moją stronę butelką po piwie , ale byłem na tyle już daleko że nie doleciała do mnie. Od tego czasu po zrobieniu zdjęcia jeżeli stoję bliżej a staram się tego nie robić odsuwam się, żeby nie kosić ponownie losu.
W wypadku tych osób wystarczyło,że znalazłby sie taki sam debil i wyrzucił coś z pędzącego pociągu i tragedia byłaby nie mała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum