mateusz123,
Niedziela to 28 lutego, więc pociąg jeszcze pojedzie- możesz jechać z aparatem:)
A jeśli chodzi o marzec, to wczoraj słyszałam( powtarzam- słyszałam), że od marca ruch pociągów ma być wstrzymany. Nie ma oficjalnej i ostatecznej decyzji. Jak tylko będzie wiadomo na pewno, napiszę.
Na linii Kłodzko – Kudowa-Zdrój nadal kursować będzie autobusowa komunikacja zastępcza. Pierwotnie autobusy zastępcze miały wozić pasażerów na trasie z Kłodzka do Kudowy-Zdroju do 4 kwietnia 2010 r. Termin ten wydłużono jednak do czasu, aż wygaśnie obowiązujący obecnie rozkład jazdy pociągów.
Na początku marca 2010 r. kursowanie pociągu „Kamieńczyk” na odcinku od Kłodzka do Kudowy-Zdroju zostało zawieszone z powodu ustawicznych awarii lokomotyw spalinowych, powodowanych fatalnym stanem torowiska. Lokomotywy nie są bowiem przystosowane do jazdy z prędkością jednostajną 20 km/h, a taka obowiązuje na tej linii. Dodatkowe czynniki – trudny profil linii, liczne łuki i duże nachylenie, spotęgowane srogą zimą, przyniosły dużą zawodność użytkowanego taboru trakcyjnego. Autobusy zastąpiły pociąg.
Przewozy do Kudowy-Zdroju od kilku lat realizowane są w skrajnie niesprzyjających warunkach, przy technicznych parametrach urągających standardom cywilizacyjnym XXI wieku.
Dzisiaj przejechałem całą trasę samochodem, zaliczając z aparatem wszystkie stacje na tym szlaku...
Jakoś tam pusto i smutno na tym odcinku jest teraz...
Wie ktoś jakie są plany PKP dla tej linii?
pozdrawiam.
_________________ Sfotografowałem ponad 2300 stacji kolejowych..
Czy na linii jest blokada liniowa czy na telefoniczne zapowiadanie się jeździ? I druga sprawa: jak się stwierdza SKP w Polanicy i Dusznikach? Chyba, że są dwie nastawnie to wtedy nie ma pytania;d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum