Pele dziś o 16.46 w temacie o rządowym monopolu na przewozy na E65 i CMK napisał/a:
W każdym razie już wiemy po co ta cała zadyma o monopol na E65 i CMK. Szło o kasę na dumę narodową, składy zespolone. W ogóle ten przetarg to samo pasmo porażek:
0. Warunek zerowy to to, że te składy nie mają po czym jeździć z typowymi dla siebie prędkościami. I jeszcze przez minimum 4-5 lat od dostawy nie będą miały. Co skwapliwie wykorzystano przeciwko IC w pkt 1.
1. Najpierw IC musiało obiecać że składy nie będą jeździły w relacjach międzynarodowych bo nie wiedzieli misiaczki kto ma decydować o przynaniu 200 mln Ojro dotacji unijnej (Jaspers=Niemcy=DB).
2. Teraz proszą rząd o dopłacanie do połączeń najwyższej kategorii cenowej, bo inaczej dupa z umowy bankowej, czyli z kolejnej transzy na dofinansowanie. Oczywiście rząd pomoże. Tam w EIC, szczególnie w jedynkach to istotnie samych żebraków, bezrobotnych i studentów grających na instrumentach można spotkać...
3. Wg tego co pisze DGP, to właśnie powyższa sytuacja a nie "względy techniczne" zdecydowały o tym że producenci taboru przekładają termin złożenia ofert. Oni po prostu... chcą mieć wiarygodne info że IC bdzie mieć czym zapłacić za te pociągi...
Trudno o bardziej brutalne uświadomienie, jak małym i nieznaczącym dla nikogo się jest, co Panie Celiński?
Ojej, jakie mało sympatyczne pożegnanie mi wyszło...
Karuzela się kręci. Wczoraj w PKP PLK, dziś w PKP IC, a jutro gdzie będzie niszczył?
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Miejmy nadzieję, że nowy prezes PKP InterCity okaże się o wiele lepszym niż jego poprzednik. Jednak zobaczymy, co się okaże w praktyce w przeciągu najbliższych tygodni. Wtedy będę mógł coś więcej naskrobać.
Przy takich wynikach finansowych nie było innego wyjścia. PKP IC swoją pozycję zawdzięczało nie dobrej ofercie, ale faktycznemu monopolowi na rynku, co bardzo dotkliwie obnażyła oferta IR.
No ja myślę że jakieś połączenia z głową się szykuję i przywrócenie tych najkorzystniejszych wycofanych z dniem 1.09.2009r.
Dobrze się czujesz ?
[ Dodano: 2010-04-08, 20:04 ]
Cytat:
"Oto jest dzień, który dał nam Pan. Weselmy się i radujmy się nim. Oto jest dzień, oto jest dzień - który dał nam Pan ...
Czy napewno jesteś świadom tego co napisałeś Tak już jest z upolitycznioną spółką PKP Intercity, że oprócz K.Celińskiego prezesem jest kuglarz lub prześmiewca.
[ Dodano: 2010-04-08, 20:16 ]
Ciekawe czy pracownicy będą tak "chętnie" chcieli słuchać jego poleceń jak "chętnie" słucha się muzyki w wykonaniu nowego prezesa G. Mędzy.
Odsłuchaj "Warszawskiej Jesionki"
Wypada tylko zapytać co uprzednio twórca zażył lub palił, że wraz z kolegami takie utwory stworzył.
Ujarany akordeonista prezesem spółki skarbu państwa oj będzie się działo
Będzie interesująco jeśli koledzy z jego kwartetu zostaną mianowani dyrektorami
Grad, Mędza jeszcze dobrze nie usiadł w fotelu prezesa PKP IC a już wieszasz na nim psy. Ocenimy go po wakacjach. Dajmy mu chociaż te 100 dni na rozruch.
Grad, Mędza jeszcze dobrze nie usiadł w fotelu prezesa PKP IC a już wieszasz na nim psy. Ocenimy go po wakacjach. Dajmy mu chociaż te 100 dni na rozruch.
ale jego satysfakcjonuje nawet te 100 dni. Będąc wiceministrem ds. kolei też nie był długo. Szacuję, że Prezesem PKP IC nie będzie dłużej niż K. Celiński. Wspomnisz moje słowa.
Prawdopodobnie lepiej nie będzie ale możebardziej nastrojowo, muzykalnie i śmieszniej
Plejada gwiazd ...
Dobrze, że został odwołany, ale póki co ja bym balu jeszcze nie wydawał i z radości się nie uchlewał. Jakoś tak jest na naszej kolei że zawsze wygrywa zło. Oby nowa ekipa okazała się mniejszym złem, ale dopóki PKP IC będzie mieć za plecami groźną i paskudną postać ministra Grabarczyka i Profesora od reformy, to żebyśmy jeszcze na jesień nie obudzili się z kolejną "racjonalizacją oferty". Od wakacji, kiedy pociągi sezonowe poskracano na 4 wagony, nie korzystam już z usług prestiżowej spółki, ale tak jak mówię, na naszej kolei zawsze wygrywa zło, balu jeszcze nie wydawajmy i z uchlewaniem się warto zaczekać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum