Maszyniści IC z Poznania i Białogardu będą szkolić się w obsłudze ED-74. Planowana jest ich eksploatacja na dwóch pociągach od nowego rozkładu jazdy. Plotka mówi o dwóch parach podwójnych ED-74.
_________________ "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie"
Zbigniew Herbert
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Tak - najlepiej z przystankiem końcowym na Grójeckiej.
Różne są wersje ale tych najbardziej prawdopodobnych to "Krakowianka" i "Gwarek" czyli Kołobrzeg - Poznań - Wrocław - Kraków.
Podobno są w założeniach do nowego rozkładu - więc jak ktoś wie coś pewnego to prosimy dać znać.
Jedno jest pewne - szkolą się i już. Reszta jak to na PKP IC normalne - "tajna wojenna".
Ja się cieszę - "fenole" mniej.
_________________ "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie"
Zbigniew Herbert
Podobno EDy maja jezdzic w relacji Bialystok-Zakopane - tak przynajmniej mowili pracownicy w Bialymstoku i Zakopanem. Co z tego bedzie - nie wiadomo, ale to jest malo smieszne, zeby sie takim edem po nocy tlum 12h do Zakopca.
ED 74 sa dosc wygodnymi pociagami, ale podróz nimi powinna trwac 2 max 3 godziny. Puszczanie ich na długie trasy, tym bardziej nocne nie powinno miec miejsca.
dostałem wiadomosc ze na pociągu 38201/83200 od 12.12.2010 zestawienie 2*ED74.
Oraz 12201/21200 Lublin-Świnoujście na 2*ED74
3811/8310 1*ED74.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum