Jeśli ufać powyższym słowom obie wyszukiwarki są podpięte pod tą sama bazę danych.
W takim razie różnic w kursowaniu tego samego pociągu (bez względu, w której wyszukiwarce) być nie powinno.
Czy ktoś z Was zauważył, że jakiś pociąg ma inne godziny odjazdów/przyjazdów w obu wyszukiwarkach?
Błąd wyszedł na jaw, gdy chcieliśmy kupić bilety z Berlina do Warszawy na 23.01. Kasjerka oświadczyła, że z Berlina Hbf nie jedzie. Rozkład niemiecki mówi prawdę.
Hehe, akurat trafiłeś na jeden jedyny dzień w roku kiedy EC 47 zaczyna bieg z Gesundbr. a nie z Hbf
Widocznie Polakom nie chciało się takiego drobiazgu wklepywać w system, toć to drobnostka przecie Kurczę, a ja naiwny sądziłem że to się wszystko elektronicznie synchronizuje...
A kto formalnie uruchamia EC 47? DB? IC? Na spółę jakoś? Jak wtedy jest z "wklepywaniem"?
Wydawało mi się że BWE formalnie uruchamia przewoźnik z kraju wyjazdu (więc to on powinien "wklepywać" zmiany do Hafasa), ale zmiana berlińskiej stacji końcowej dla EC 44 Warszawa-Berlin w dn. 22, 23/01 również jest widoczna wyłącznie na stronach DB...
Duży błąd w rozklad-pkp.pl i Sitkolu !!! :
TLK 81200 Szczecin - Warszawa, kursujący od 1 marca, nie ma wpisanych żadnych postojów od Szczecina Dąbia do Poznania Gł., a w rzeczywistości zatrzymuje się na każdej dużej stacji! Ciekawe kiedy mają zamiar łaskawie to wprowadzić. To samo jest w drugą stronę.
_________________ 01.12.2008 - początek końca przewozów dalekobieżnych w Polsce - przejęcie pospiesznych przez IC.
Wrocław Główny - Brochocin Trzebnicki - zarówno hafas jak i sitkol pokazują, że jest to odległość 206 km! Jedziemy 48 minut, więc chyba mamy rekord prędkości na polskich torach. Niech KD zainterweniują.
_________________ Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
Stacja Data Przyj Odj. Nr poc. Uwagi
Wrocław Główny 05-17 20:05 KD 66843 P4 K2 PS
Brochocin Trzebnicki 05-17 20:52
Czas podróży: 0:47, kursuje 1. Mar do 10. Gru
Kilometry: 29 km
Cena(1./2.kl): ---/7,30 zł
Cena podstawowa / taryfowa uwzględnia tylko trasę kolejową
Wersja testowa modułu cenowego (10.243.754.1)
P4: Koleje Dolnośląskie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum