proponowałbym Ci się najpierw przejechać jednym z tych dwóch pociągów popołudniowych do tego Terespola zanim cokolwiek napiszesz. Wtedy przestaniesz pisać bzdury, że te TLKI świecą puskami...
Zanim coś komuś zaproponujesz najpierw sam skorzystaj ze swojej propozycji . Pociągi do Terespola święcą pustkami, od Białej Podl. składem jedzie średnio nie więcej niż kilka osób. Jedynie do Łukowa i czasem do BP, jeszcze jest jako tako.Kiedy jechałem....We wtorek byłem w BP na delegacji z firmy, także wiedzę mam dość świeżą.Zresztą na tym forum pisano już o tym wielokrotnie, trzeba też umieć szukać.
największym paradoksem w naszym chorym kraju jest to że tam gdzie zrobili moderny, tj.np Zgorzelec-Wrocław, Warszawa-Terespol, Rzeszów-Tarnobrzeg nie jeżdżą (poza wyjątkami typu nocne M, czy EC WAWEL ) żadne szybkie dalekobieżne pociągi...jak zrobią Rail Baltica kiedyś tam, to pewnie też ujrzymy tam tylko towarowe..
Co do Terespola,uważam że 2 pary to za mało,skandalem była likwidacja Szczecinianina ze Szczecina,TLK z Wrocławia czy Jadwigi z Krakowa!
_________________ 1.12.2008-Początek upadku przewozów pospiesznych w POlsce.
STOP DEGRADACJI KOLEI
Tak tylko liczba pasażerów na kolana nie powala, a już na pewno nie na odcinku BP- Terespol. Co do modernizacji pytanie czy właśnie takie szlaki należało modernizować w pierwszej kolejności?
_________________ TLK dla Pruszkowa i Grodziska!
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 08-01-2011, 16:27
sheva17 napisał/a:
pytanie czy właśnie takie szlaki należało modernizować w pierwszej kolejności?
Skoro już je wyremontowano, to w gestii przewoźników byłoby zrobienie wszystkiego, aby oferta przewozowa na tych zmodernizowanych odcinkach była dla pasażerów zachęcająca. Nie uważasz?
Chyba faktycznie jest coś na rzeczy jeśli chodzi o pociągi iR z Warszawy do Lublina. Na profilu na facebooku konto interREGIO pyta o propozycje nazw dla tych pociągów.
A ten IR Lublin - Warszawa to nie będzie jeździł jako Chełm-Lublin-Warszawa?? Nikt nie wie dokładniej?
W projekcie sprzed kilku miesięcy tak miało być w postaci 2 par na tej trasie ( 2xEN57). Jakby tylko od Lublina jeździł to by trochę kiepsko było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum