Nie wiem nic na temat Zamościa.
Nie wiem nawet czy oprócz tych co wypisałem, jeszcze czegoś nie odwołają w ramach korekty.
Te co wypisałem to są odwołane na telegram zamknięciowy szlaku Olszamowice - Włoszczowa Płn.
Do Zamościa będzie przetasowany dawny "Ślązak" z Zielonej Góry. Od Rzeszowa zamiast do Przemyśla pojedzie przez Kolbuszową-Tarnobrzeg-Stalową Wolę-Biłgoraj do Zamościa.
Co do innych połączeń z Zamościem narazie nic nie wiadomo.
Wysłany: 08-02-2011, 20:09 miała yć znana w pierwszym tygodniu
Przewoźnik PKP IC obiecał przedstawić korektę rozkładu jazdy w pierwszym tygodniu lutego, dziś mamy 8 luty i tylko dowiadujemy się przecieków. A korekta ma zacząć obowiązywać od 1 marca.
Jedyne co się okazało prawdą to przetrasowanie EIC Neptun, a na sitkolu pokazały się zaktualizowane rozkłady jazdy pociągów kursujących po trasach modernizowanych. Uwaga, aktualizacja dotyczy tylko pociągów kategorii EIC.
Z tego co mi wiadomo zostanie wycofany pociąg EIC Heweliusz, w zamian miał kursować EIC Czesław Miłosz w relacji Warszawa Wschodnia - Kraków Główny niestety i ten pociąg nie wyjedzie na tory 1 marca. Nazwę Czesław Miłosz otrzyma pociąg TLK relacji Zakopane - Białystok kursujący w niedziele.
To były konieczne cięcia - wyjaśnia rzeczniczka spółki, Małgorzata Sitkowska. Ale zapewnia, że odbędzie się to bez szkody dla pasażerów: - Prace szły w tym kierunku, aby żadne z miast nie straciło połączeń, które są w dotychczasowym rozkładzie jazdy. Pociągi, które są likwidowane na danych trasach nie były jedynymi połączeniami poszczególnych miejscowości, były jednymi z wielu. I dodaje: - Likwidowane były głównie te połączenia, które są poza godzinami szczytu.
Proszę wytłumaczyć mi jakim to pociągiem - SPÓŁKI PKP INTERCITY - po 1 marca dojadę z Wrocławia do Strzelina, Ziębic, Kamieńca Ząbkowickiego, Kłodzka czy Międzylesia ??? Rozumiem, że firma zaprasza swoich frajero-klientów w tym mnie do skorzystania z pociągów Przewozów Regionalnych.
Ostatnio zmieniony przez Tomasz B. dnia 08-02-2011, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Miło by było gdyby IC znów zaczęło wprowadzać nazwy pociągów TLK, wiadomo że nazwy z dawnych pociągów pośpiesznych nie wrócą ale zawsze można wprowadzać nowe nazwy do których z czasem społeczeństwo się przyzwyczai.
@pomorze85: Tutaj dostaliśmy informację o likwidacji Warty i Słowaka. Ty napisałeś, ze jednak EIC, które miały być wywalone zostają. Teraz piszesz, że według terszych informacji z tej strony Warta wylatuje a o Słowackim nic nie wiesz... To w końcu co? Patrzysz na wszystkie pociągi, czy tylko na co drugi z zupełną nie uwagą? Traktuj to jak luźne pytanie. Nie mam na celu obrażenia ciebie, ale chcę się dowiedzieć czegoś.
Postaram się jeszcze coś napisać w jego sprawie, ale ty również spróbuj - może się uda, ale trzeba by było zmienić jego godzinę przejazdu z Wawy do Wrocka. Ja bym go przesunął o 45 minut później.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum