Postaram się jeszcze coś napisać w jego sprawie, ale ty również spróbuj - może się uda, ale trzeba by było zmienić jego godzinę przejazdu z Wawy do Wrocka. Ja bym go przesunął o 45 minut później.
Napisałem już do kilku parlamentarzystów z Wielkopolski, lokalnych gazet i do PKP IC. Od miesiąca nie dostałem odpowiedzi od nikogo. Na miejsce Słowackiego mógłby ewentualnie wejść jakiś IR, albo REX Mazowsze w wydłużonej relacji do Wrocławia, ale szczerze w to wątpię.
Białystok - społeczna akcja przeciw odwołaniom połączeń
PKP Intercity planuje odwołanie kilku połączeń od i z Białegostoku (Podlaskie). Miłośnicy kolei zorganizowali protest przeciwko tym zmianom.
Wczoraj, 9.02.2011 r., Stowarzyszenie Sympatyków Kolejnictwa "Kolejowe Podlasie" oraz Fundacja Towarzystwo Ulepszania Świata zorganizowały akcję mającą na celu niedopuszczenie do odwołań.
PKP InterCity planuje odwołać w sumie 3 pary pociągów kursujących między Białymstokiem a Warszawą.
Odjazdy likwidowanych pociągów z Białegostoku: 08:41, 9:41, 11:41
Przyjazdy likwidowanych pociągów do Białegostoku: 15:37, 19:35, 21:35
Pociągi mają zniknąć wraz z korektą rozkładu jazdy - 1 marca br.
Akcja protestująca polegała i polega na zbieraniu podpisów pod petycją o pozostawienie połączeń. Zostanie ona przesłana do zarządu spółki jeszcze w tym tygodniu.
Podpisać się pod listą można było wczoraj na dworcu w Białymstoku, do końca tygodnia w księgarni turystycznej Obieżyświat (dworzec PKP – antresola) lub pod tym adresem www.kolejowepodlasie.pl/petycja
źródło: KOW
_________________ Podróżny pamiętaj! Podróż pociągiem skraca czas przejazdu koleją. (S. Bareja)
Wczoraj jadąc tym TLK Przemyśl - Kraków -CMK-Łódź Kaliska - Kutno -Poznań dowiedziałem się, że też prawdopodobnie pójdzie do uwalenia.Chore to na tej trasie kursują tylko dwie szybkie TLKi łączące Kraków z Poznaniem, jedna z nich jedzie dalej do Szczecina.Komu to zawadza.. , bo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum