Powołać trzeba będzie nową spółkę - PKP Kolejowa Straż Graniczna która będzie kontrolowała kolejowe odcinki granic województw. Potrzeba będzie sporo ludzi, trochę samochodów i kilka SA106 w barwach moro jakby trzeba było kogoś gonić
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Można i organizację samorządową a można i zrobić samodzielną inicjatywę. To drugie osobiście bardziej mi by odpowiadało. Po głowie chodzi mi projekt takiej inicjatywy od dość długiego czasu. Obszar jaki mnie interesuje to prawie całe województwo Pomorskie, znaczna część Kujawsko - Pomorskiego i kilka linii w województwach Wielkopolskim i Zachodniopomorskim. Kuba_CH wie o co chodzi
W poniedziałek pociąg z Bydgoszczy do Chojnic odj. godz. 14.20 opóźniony ok 1 godz., następny o 15.08 do Tucholi opóźniony 10 minut - te dwa składy połączyli i odjechały razem o 15.18!
W poniedziałek pociąg z Bydgoszczy do Chojnic odj. godz. 14.20 opóźniony ok 1 godz., następny o 15.08 do Tucholi opóźniony 10 minut - te dwa składy połączyli i odjechały razem o 15.18!
Kompromitują się coraz bardziej...ale widać wzięli sobie do serca uwagi na temat zbyt małych składów
Tylko to nie jest śmieszne, lecz tragiczne.
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Bo w Wierzchucinie się prawie wszyscy przesiadają na pociąg z Grudziądza/ Torunia do Tucholi. Do Kościerzyny to pewnie zazwyczaj powietrze się wozi. Czyli nic nowego od 10 lat.
W sumie czy tak powietrze. W SA106 w Serocku usiadła pierwsza osoba z naszej czwórki, w Lipienicy dwie następne. W Wierzchucinie już wszyscy siedzieliśmy. Do Szalachty był spokój w Szlachcie kilka osób stało do Czerska. Od Czerska jechało może kilkanaście osób. Natomiast trochę po drodze zgarnialiśmy (szczególnie w Karsinie) ale w zasadzie kilka osób. W Kościerzynie może nas ze 40 było góra 50.
_________________ Posiadanie Gdańska jest ważniejsze od wszystkich pieniędzy.
Jutro czeka mnie podróż z Grudziądza do Bydgoszczy, wiem że wczoraj w Arrivie uruchomiona była zastępcza komunikacja autobusowa.. Wie ktoś może jak sprawa będzie wyglądała jutro? Bo boje się że nie zdążę na przesiadkę w Laskowicach. I coś czuje że chyba PKSem się będę musiał pognieść...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum