W Czestochowie widzialem EN57-005 PR Gdynia w relacji Czestochowa-Kielce.Wiem ze jest to typowy Kielecki obieg.Zastanawia mnie co ta staruszka robi w Kieleckim zakladzie,czy to tylko przypadek ze ona znalazla sie na tej trasie??????
Czy ktoś może z Was wie, dlaczego do PR Kielce i PR Rzeszów zostały przekazane z PR Kraków odpowiednio EN71-001 i EN57-001? Czy to jest trwała czy tymczasowa sytuacja?
Mnie z kolei zastanawia, czy EN57-001 wroci do ruchu planowego lub chocby okazjonalnego. Wszak pociecie na zyletki to niezbyt trafiony prezent na 50-te urodziny, tym bardziej ze z tego co wiem jubilat do tej pory trzymal sie krzepko.
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Skąd masz takie informacje? jakie to lokomotywy PR ?[/quote]
Polecam zaglądanie na profil PRów i IR na Facebooku. Z resztą... Ta moderna jest już (z tego co wiem nieaktualna). Gdzieś na forum przeczytałem, że PRy dostaną kasę tylko na modernę 100 ezetów. Te loki to miały być coś w stylu "EP07+" czyli, krótko mówiąc, budynie. Niestety... PRy nadal będą musiały wynajmować loki od CARGO.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum