Ja nie pytam ile? Pytam -DLACZEGO?!
To pachnie brakiem argumentów - niedopatrzeniem -dyskryminacją - czym proszę sobie wybrać a ZZ niech nie palą głupa tylko zapytają i wymuszą konkretną odpowiedź.
Kolejny rodzynek:
http://img88.imageshack.us/img88/2406/mmmk.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Czym podyktowane jest to 194 złote?
Czy podlega "okrojeniu" o 1.14 za każdą zmianę roboczą? Z tego zapisu - nie.
Dlaczego maszynista 225,40 a ten "lepszy" ( podobno niejeden decydent mówił publicznie, że to drużyny konduktorskie robią za konia pociągowego IC ) + 194?
Jak to nie jest dyskryminacja to co nią jest???
Chcą im dać ukryty dodatek to niech go nazwać i określą w dodatkowym załączniku a nie palą głupa.
[ Dodano: 04-06-2011, 00:26 ]
Proszę porównać te pisemka i wyciągnąć wnioski. Mogą być personalne.
Niech będzie pozdrowiona i on też niech będzie pozdrowiony.Teraz tak powinieneś się witać na forum.
Jako bezmyślne mięso armatnie Miętka jesteś tak samo niekonsekwentny jak i on.
W innym temacie jest link do wrzuty z wizyty duszpasterskiej Miętka i jego wywody - miałkie i nie do końca prawdziwe.
Czy to, że zarzuty Federacji są merytoryczne i zasadne mają być podstawą do szkalowania tego związku zawodowego?
Czy rolą związku jest kupczenie -ktoś kosztem kogoś? Nie -maja jednak obowiązek żądać klarownego i rzeczowego uzasadnienia do zapisów w ZUZP lub ich braku.
Miętek pieprzy od kilku dni dyrdymały o zarobkach maszynistów - co zrobił aby w projekcie ZUZP były jasne i przejrzyste zasady wynagradzania ze wskazaniem ścieżki awansu? Olał to jak i jego "rycerzyk" krzysztof.
Dlaczego? Do dziś nikt nie wie a i mniemam, że oni też nie wiedzą.
Czy żądanie aby w okresie letnim uwzględnić dodatek dla grupy zawodowej jaką są maszyniści na równi z dodatkami dla innych jest żądaniem czegoś kosztem kogoś?
Jakich argumentów użyto aby przekonać tych co na spotkanie jadą jako "nieprzekonywalni" - napisz, chętnie poznamy przyczyny zmiany stanowisk.
Mam dość insynuacji w sprawie jakiś zakulisowych działań i opluwania Federacji tylko dlatego, że ma inne zdanie i potrafi tego zdania bronić.
Nie moja wina, że ZZM ze związku maszynistów stał się kopią solidaruchów i po zmianie statutu ma obowiązek bronić swoich członków od sprzątaczki do naczelników. To ich problem - kto broni wszystkich - nie obroni nikogo. Zabraknie mu argumentów i w obawie o swoje zaplecze podpisze takie gnioty jak te które zaproponował mamiński. Czy Federacja ma obowiązek postępować w taki sam sposób? Nie ma i nie musi się wstydzić tego co w sprawie ZUZP robi.
Z tego co wiem w Federacji stanowisko jest akceptowane przez Radę Krajową i stanowisko ich starają się upublicznić i poddać dyskusji a nawet krytyce a jak jest u innych? Kto zna założenia do negocjacji innych ZZ i z kim oni to konsultują - ja mam wrażenie, że konsultują ale z mamińskim i pracodawcą bo to co robią nie ma ŻADNYCH przesłanek aby uznać je za zasadne i uzasadnione ekonomicznie.
_________________ "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie"
Zbigniew Herbert
Czy to, że zarzuty Federacji są merytoryczne i zasadne mają być podstawą do szkalowania tego związku zawodowego?...
...Mam dość insynuacji w sprawie jakiś zakulisowych działań i opluwania Federacji tylko dlatego, że ma inne zdanie i potrafi tego zdania bronić....
....Nie moja wina, że ZZM ze związku maszynistów stał się kopią solidaruchów i po zmianie statutu ma obowiązek bronić swoich członków od sprzątaczki do naczelników. To ich problem - kto broni wszystkich - nie obroni nikogo....
Jeśli się uzasadnia swoje postępowanie nie merytorycznie i nie zgodnie z faktami, to tak, należy takie postępowanie nie tylko szkalować ale i napiętnować.
Złośliwość przemawia przez ciebie. A jeśli chodzi o ścisłość to kto, jak nie rycerstwo zaczęło przyjmować/zapisywać, wszystkich jak leci? A że ZZM broni wszystkich, od sprzątaczki do naczelników, to wg ciebie be?!? Znowu strzeliłeś sobie w stopę. Są po prostu skuteczni.
_________________ Zakuty łeb myśli po łebkach (Stanisław Tym)
Ich skuteczność widać na każdym kroku!
Od kilkunastu lat - robią powtórkę z Zaborowskiego? Jemu też śniły się salony.
Nie wprowadzaj użytkowników w błąd - Rycerze dbają o czystość rasy - nie ma tam kierowców czy sprzątaczek - nie ujmując ich stanowiskom i pracy.
Skoro pracuje się nad "modyfikacją" regulaminów to co w sprawie ZUZP słychać? ZZM i KKZ wejdą w spór zbiorowy i zagrożą strajkiem?
_________________ "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie"
Zbigniew Herbert
Strajk w PR się skończył -w IC mamy przygaszony pożar a co w temacie ZUZP? Nie wiem w co pogrywa ZZM - słuch o nich zaginął a pod projektem ZUZP ich podpisu brak. Zapomniał lesio pieczątki czy zmienił front? Na dziś jest tam tylko pięć podpisów a gdzie reszta? Zadowolona zgarnęła pulę etatów związkowych i czeka na zbawienie czy koniec świata? Co się stało z ich entuzjazmem do podpisania? Lecho nie udziela się w kampanii wyborczej - solidaruchy troszkę, to może pora wrócić do tematu i zająć stanowisko -podpisujemy czy nie?
Zbigniew Herbert
A zdziwisz się - podpisało.
Więc zadzwoń do ZZM i zapytaj co z nimi? Zaspali? Targują posady? Może zapomnieli?
I nie zapominaj o kulturce - chamiejesz na tej emeryturce.
Zbigniew Herbert
Układ to trzeba było podpisywać w zeszłym roku. Teraz, jak się nawet PUZP zesrał, to się związeczki wcześniej przeciwne też zesrały.
Jak dla mnie, to Zarząd IC powinein teraz pokazać gest Kozakiewicza i spokojnie poczekać na podpisanie układu ponadzakładowego.
Tak na marginesie - IC to chyba jedyny pracodawca, który dwa, czy trzy razy prosił związki o podpisanie układu - chore...
Nie odpowiedziałeś dlaczego ZZM teraz nie podpisuje - co było w zeszłym roku to wszyscy wiemy. Co sie od tamtej pory zmieniło - może tylko data - że lesio zwleka.
Co ma PUZP do ZUZP? Gest Kozakiewicza - przecież oni mają już martwicę od nagminnego jego wykonywania.
Pracodawca prosił? To coś nowego - chciałbym zobaczyć i usłyszeć te prośby w wykonaniu np. mamińskiego.
ZZ wiele razy prosiły o rozpatrzenie ich propozycji zmian i dyskusję nad nimi - "wczasowicz" to olał. To nauczeni pokazali gest kozaka i byli kwita.
Zbigniew Herbert
Ameryki nie odkryję. Dla ciebie nadziei już nie ma. Poczytaj sobie co sam wcześniej nabazgrałeś, miej choć trochę honoru i przestań odwracać kota ogonem.
I jeszcze tylko jedno.
Jak rycerstwo podpisze, (a jeszcze nie podpisało!!!), to pogadamy.
_________________ Zakuty łeb myśli po łebkach (Stanisław Tym)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum