W/G ,mnie proces zakończenia jego budowy już się zakończył.
Albo rozkład będzie miłą niespodzianką stąd te opóźnienia, albo będzie to wielka chu... dlatego taka zwłoka.
Dobra dobra wąsatek, nie bój żaby, za 5 dni będzie na DB. Jeżeli kolejny rok się boicie go udostępnić wcześniej to tylko znaczy że jesteście cieńsi niż dupa węża, niestety.
Tu są nie tylko miłośnicy ale i zwykli codzienni pasażerowie, którzy chcieliby poznać rozkład odpowiednio wcześniej, bo poznając rozkład na grudzień w..grudniu to czasami pozostaje tylko zwolnić się z roboty jak kolej cię porobi, znam takie przypadki.
Z tego co wiem to projekt rozkładu jazdy jest już gotowy. Ze względu na Euro raczej nie będzie zbyt wiele zmian w projekcie. Kiev Express ma startować z Warszawy Gdańskiej.
_________________ w pociągu:
2010: 28 000 km
2011: 35 000 km
Jeśli ma startować z Gdańskiej, to ominie Centralną. Mówię stanowcze nie! Nie dość że połączenie Chełma z Warszawą i tak ma dużo minusów, to jeszcze odciąć mieszkańcom dostęp do największej stacji w Warszawie. Nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł wpaść na tak beznadziejny pomysł.
Jeśli ma startować z Gdańskiej, to ominie Centralną. Mówię stanowcze nie! Nie dość że połączenie Chełma z Warszawą i tak ma dużo minusów, to jeszcze odciąć mieszkańcom dostęp do największej stacji w Warszawie. Nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł wpaść na tak beznadziejny pomysł.
Obawiam się, że będziesz musiał to przyjąć do wiadomości. To było wiadomo już od dawna, że od nowego rozkładu Kiev Express będzie jeździł do/z Gdańskiej, ze względu na ograniczenie narzucone przez PLK w kwestii przyjmowania wagonów z rosyjską skrajnią WM1 na Wschodniej. Zresztą pociągów z kierunku wschodniego, które będą kończyły/zaczynały na Gdańskiej będzie więcej od grudnia. Wspomnisz moje słowa. A apropos połączenia z Centrum, to metrem dotrzesz z Gdańskiej w 10 minut, także Twój argument jest raczej kiepski.
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą! Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
gryff -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-10-2011, 22:55
Zgodnie z zarządzeniem UTK RJ w kraju będzie dostępny najpóżniej do 20 listopada nie zdziwię się jeśli w tym samym terminie będzie również dostępny na DB
Zgodnie z zarządzeniem UTK RJ w kraju będzie dostępny najpóżniej do 20 listopada nie zdziwię się jeśli w tym samym terminie będzie również dostępny na DB
Na stronie DB rozkład jazdy PKP tradycyjnie powinien pojawić się 1 listopada. Wynika to z jakichś międzynarodowych zobowiązań kolei europejskich.
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
^^^ To było od dawna wiadome, że Kiev Express ma jezdzic z warszawy gdańskiej? Pierwsze słysze, nikt o tym nigdzie nie wspominał, to jakiś chory pomysł, mam nadzieje, że do tego nie dojdzie. Poza tym nocny pociąg Warszawa - Mińsk/Moskwa też kursuje na starych radzieckich stodołach. Jakoś wcześniej było cicho na ten temat, że ma kursować z Gdanskiego, ten pociąg również prowadzi wagony komunikacji krajowej do Terespola.
jako jedyny pociąg pospieszny z chełma, Kiev Express stanowił naturalny sposób na podróż dalej z przesiadką w Warszawie, skoro nie będzie go na Wschodniej, Centralnej, Zachodniej, prowadzenie wagonów w relacji Dorohusk-Warszawa ma co raz mniejszy sens, bo przesiadka w Warszawie będzie oznaczała przejazd z dworca gdańskiego na inny dworzec ........metrem, autobusem lub tramwajem.... bez sensu... jak całe PKP
W przeciekach do RJ 2011/2012 Kiev Express pojawiał się jako pociąg kursujący do Warszawy Zach, o rewelacji ze ma jechac na Gdanski dowiedziałem sie własciwie dziś po raz pierwszy i to na tym forum, nikt inny tego nie potwierdza, czyli rozumiem, że nagle PLK zaczela coś modzić, czyli mam rozumieć także, że przez ostatnie 30 lat radzieckie stodoły nikomu na wschodnim nie przeszkadzały ale od RJ 2011/2012 nagle po trzydziestu latach połapali się, że coś nie tak jest ze skarajną, lub w jakiś magiczny sposób nagle ukraińskie stodoły lub perony na wschodnim przytyły. Żenujące w sumie. . To podobnie jak PLK nie przeszkadzały pociągi które za czasów PRLu prowadziły 15 a często nawet i 18 wagonów, teraz skład nie może być dłuższy niż 12 wagonów, też się połapali po 40 latach.
Maciej30: bardzo dobry komentarz. To wszystko po prostu jest bardzo żałosne i śmieszne. Nie chce tworzyć teorii spiskowej, bo daleki jestem do tego, ale nawet dziecko się zorientuje, że PLK coś tu ostro kombinuje (niewykluczone że w porozumieniu z IC, zwłaszcza z lubelskim oddziałem), i to wszystko jest grubymi nićmi szyte. Dziwne, że teraz nagle wydali to rozporządzenie, a przecież prace nad nowym rozkładem jazdy zaczynają się jeszcze grubo przed wakacjami, w pierwszych dniach czerwca jest zawsze konferencja uzgodnieniowa w Ostródzie.
Po pierwsze, decyzja PLK wcale nie została wydana nagle. Informacja o tym krążyła już od ponad pół roku. Po drugie, prace nad nowym rozkładem zaczynają się już na przełomie grudnia/stycznia i dawno wiadomo było, że Kiev Express i międzynarodowy pospieszny do/z Mińska Białoruskiego pojedzie do/z Gdańskiej. Po trzecie, to już jest akurat pewne, że te dwa pociągi pojadą właśnie tak. Kiev Express z Gdańskiej wyjedzie o 15:50, do Chełma dotrze o 19:49. Z powrotem z Chełma wyjedzie o 4:29 i na Gdańską dotrze o 8:39. Natomiast drugi pociąg (do Mińska) wyjedzie z Gdańskiej o 20:52, a przyjedzie o 5:40.
_________________ Nigdy nie rozmawiaj z idiotą! Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum