Czy ktos zna cene biletu z Budapesztu do Nowego Sadu. tym pociagiem. Problem powstaje ze najczesciej traci sie połaczenie na wczesniejszy pociag ktory jest o godz 9.05/był o 10.05. Niestety na Chopin/Metropol nabbiera ostatnio opoznien na koncowym odcinku trasy.
Przyslali mi odpowiedz z MAV ale nie wszystko rozumiem. I tak na 29.8 Euro 2 klasa i 44.8 Eura 1 klasa do Novi Sad a z Budapesztu do Kelebi cena biletu na stronie Mav dla wszystkich pociagow wynosi 3080FT /10Euro.Dlatego te relacje cenowe wydaja sie nielogiczne stad te moje zapytanie.
Bilet do Nowego Sadu powrotny kosztuje 23,80 euro. W komunikacji między Węgrami a Serbią przy podróżach w dwie strony obowiązują 60% zniżki od taryf międzynarodowych.
Bile tpowrotny do Belgradu kosztuje 34,80 euro, wg powyższej taryfy.
Osobną kategorią są bilety Belgrade Special,
(26 euro powrotny, 15 euro w jedną stronę) przy zakupie tych bilet nie można robić przerw w podróży.
Z Belgradu oferta zwana jest Budapest specijal, ceny takie same.
Moge Ci powiedziec ile kosztuje z Belgradu do Villach bo odbylem taka wycieczke wczoraj a wlasciwie przedwczoraj, pospiech wyjezdzajacy z belgradu o 21:30 i meldujacy sie w Villach na 9:08 kosztuje 53 Euro, ja jechalem kuszteka to 67 Euro i przy okazji w Villach dokladnie sobie obejrzalem nasza Polonię strartujaca chwile potem do warszawy wschodniej ( oczywiscie ja polonia nie jechalem ) ale ma wziecie juz od pierwszej stacji praktycznie komplet pasazerow. :happy. Dodam jeszcze że serbska kuszetka w fatalnym stanie.
w Villach dokladnie sobie obejrzalem nasza Polonię strartujaca chwile potem do warszawy wschodniej ( oczywiscie ja polonia nie jechalem ) ale ma wziecie juz od pierwszej stacji praktycznie komplet pasazerow.
Jakieś 99,9% pasażerów skończyło podróż w Wiedniu...
_________________ Przejechane koleją:
2011 - 52 483 km
Wysłany: 29-03-2012, 09:09 EC 271 AVALA z Pragi do Belgradu
Panowie i Panie, chiałbym zakupić bilety na ten pociąg z Pragi do Belgradu. Na stronie CD niestety nie podają ceny tego połączenia. Nie jestem jeszcze zbytnio w europejskich podrózach kolejowych mocno oblatany więc chciałbym zapytać gdzie i jak mogę zakupić taki bilet. Jak dowiedzieć się o ewentualnych promocjach i przede wszystkim jak poznać cenę tego połączenia przed zakupem biletu. Pozdrawiam i Dzieki !
Jestem wlasnie w Pradze . Pani w kasie powiedziala ze ten pociag objety jest oferta Spar Night . Bilety sa od 29 euro
[ Dodano: 29-03-2012, 22:26 ]
Zapomnialem dodac ze normalnie kosztuje 3 tys kc jak mam jeszcze o cos pytac to pisz na gg 6188563 to postaram sie wypytac
Kurza, dopiero dzisiaj przeczytałem Twój wpis. Wielkie dzięki ! i, ta informacja pozwala mi przynajmniej skalkulować koszty. Ale jak teraz będąc w Polsce kupic taki bilet w tej ofercie????????????????
Nawet u nas trzeba lecieć do kas IC po te różne promocje !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum