Może pasażerowie ich nie chcą? Na Łódź - Warszawa nie wrócą, bo teraz jest remont, a w 2014 będą piętrusy specjalnie dedykowane na tą trasę.
Był epizod z ED74 na trasach Białystok - Kraków / Zakopane, Białystok - Katowice (obydwa przez CMK), ale nie wypaliły, gdyż nie trafiły dobrze w okres... Sypało wtedy śniegiem i był mróz, przez co EDyty padały jak muchy i po dwóch, trzech tygodniach wrócili do zestawień wagonowych.
Po prostu Polska - zamiast znaleźć im jakieś stałe nieskomplikowane zatrudnienie to stoją bezużyteczne, ciekawe co na to nowy Pan minister?? ja bym je widział na Zakopiance
No właśnie może ich ludzie nie chcą ? Ja nie chcę, dla mnie mogą je zezłomować. Ja kiedys wykonałem test, jechałem do Łodzi z Krakowa wczesnorannym TLK wagonowym jadącym po CMK, przychodzę na dworzec a tu patrze na drugim torze ED74 do Warszawy też przez CMK i też się zatrzymuje we Włoszczowej. No to dla testu z Krakowa do Włoszczowej pojechałem ED74 a z Włoszczowej do Łodzi już tym wagonowym TLK. Nieporównywalnie przyjemniej mi się jechało wagonowym TLK niż bezprzedziałowym ED74. Szczególnie, że w godzinach wczesnorannych były puste przedziały.
One są po prostu niewygodne i lepsze są wagonowe.
Niech se stoją i ozdabiają bocznice.
Ludzie chcą EZT wygodnych, z przedziałami, a w Polsce przedziałowych EZT brak.
W związku z dużym zainteresowaniem pasażerów 1 i 2 stycznia 2012 r. Spółka uruchomi dodatkowe pociągi TLK w relacji Zakopane - Kraków - Warszawa Wsch. Ze stacji początkowej skład wyruszy o 15.41 w Krakowie Głównym będzie 19.11, a do Warszawy Wschodniej dotrze o 22.24.
Pociągi uruchomione przez Spółkę to popularne "Edyty", czyli ED74.
Rezerwacja miejsc jest możliwa jedynie w klasie pierwszej. Bilety na nie można kupić wyłącznie w kasach na dworcach lub w punktach sprzedaży PKP Intercity.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum