W odpowiedzi PKP IC zamieszczam ważność BILETU PODRÓŻNIKA w weekend majowy:
terminy obowiazywania :
1.od 27.04 od godz.19.00 do 30.04 do godz.6.00
2.od 30.04 od godz.19.00 do 02.05 do godz.6.00
3.od 02.05 od godz.19.00 do 04.05 do godz.6.00
No to szczerze pisząc bez sensu... planować cały weekend z koleją to 3x60 zł = 180 zł totalny bezsens... najlepsza promocja była chyba rok temu cały weekend majowy obowiązywał teraz widać PIC chytre jak nie wiem
_________________ STOP PRZEMOCY-Co 3 dziecko ulegające przemocy w rodzinie nie ukończyło 4 roku życia!
no trochę szkoda, chociaż mi w zasadzie wystarczy, może w przyszłym roku się uda, tym bardziej że 1.05.2013 przypada w środę, więc 5-cio dniowy PODRÓŻNIK to byłoby coś
_________________ 2010 - 4564 km
2011 - 8993 km
2012 - 5090 km
Dowiedziałam się nieoficjalnie, że od 7 września br. Bilet Podróżnika będzie sprzedawany także przez konduktorów w pociągach, zarówno z terminali mobilnych, jak i na blankietach ręcznych - w przypadku braku terminalu.
To dobra wiadomość i początek końca dyskryminacji podróżnych ze stacji, na których przewoźnicy zamknęli kasy biletowe.
Teraz jeszcze trzeba likwidacji, lub obniżenie cen do 1zł na tenże bilet.
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 30-05-2013, 16:56
Sorry, za odświeżanie starocia, ale mam pytanie...
Jutro zamierzam wyjechać w Polskę i zrobić sobie kółeczko.
Dla Niektórych pytanie moze być niedorzeczne, ale szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałem
Czy mając ten bilet na 1 klasę, mogę zając miejsce w wagonie 2-iej klasy i prosić o darmową miejscówkę?
Możesz. Mało tego, możesz też dostać poświadczenie o przejechaniu danego odcinka w klasie niższej, co będzie podstawą do zwrotu różnicy w cenie biletów.
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum