nie wiem czy dobry temat. Ale chodzi mi o EX 5400 Klimczok. Na sitkolu widnieje, że przyjazd do WWA CEN ma o 17 16, na pkp.pl tak samo. Ale juz na rezerwacji poprzez strone intercity.pl przyjazd ma o 17 25. to jak to wreszcie jest? ile te pociąg jedzie? niby 10 minut, ale takie błędy tylko irytują....
Skład jest rozłączany w stacji Warszawa Wschodnia. Część do Katowic (numery wagonów 21-27) odjeżdża ze Wschodniej o 17:09 i przyjeżdża do Centralnej o 17:16, zaś część krakowska (wagony od nr 3 do 15) odjeżdża później i przyjeżdżają na Centralny o 17:25.
dowiedziałem się tego na centralnym, gdy osoba po która wyszedłem dzwoni do mnie i mówi, że siedzi w Klimczoku na Wschodniej, a ja na centralnej widzę jak Klimczok odjeżdza z peronu:P szkoda, że przez intercity.pl nie da rady kupić biletu na wagony, które się zmieniają w Lajkonika od wschodniej, bo akurat ten skład złapał na wschodniej wczoraj 20 minut opóźnienia:/
znalazłem taką oto nieścisłość pomiedzy hafasem a tabelami na stronie PRów...
Pociąg TLK 58200 z Lublina do Kołobrzegu ma różne godziny odjazdów z Warszawy Zachodniej, i tak w tabelach na stronie PRów jest to 20.15, a w hafasie 21.47.
dlaczego w Zwardoniu na stacji widnieje inny rozkład pociągów do Cadcy i Ziliny niż pokazuje hafas i sitkol???
codziennie ze Zwardonia odjeżdżaj 5 pociągów...podczas gdy w zależności od wyszukiwarki pokazują się 2 lub 3 pociągi w rozkładzie Słowackim jak i Polskim tych pociągów nie ma
gdy zapytałam pani w Zwardoniu odpowiedziała że to "wina" Słowaków bo mają nowe składy wagonowe które wg. rozkładu mają kursować z Cadcy do Serafinova i nie mają jak "zawrócić" więc kursują do Zwardonia już od 2 miesięcy...stąd moje pytanie...czy nie można by było ich wprowadzić do rozkładu żeby kursowały skoro i tak to robią???
Słowacy przyjeżdżają tymi pociągami na zakupy mimo że nie powinni. Dlaczego w Polsce nie można ich wprowadzić? za niedługo zacznie się sezon narciarski, podróżni byliby na bank...więc zastanawiam się czy z tych 3 pociągów Zwardoń - Cadca w rozkładzie nie urodzi się ich 6 oczywiście pustych bo w rozkładzie ich nie będzie...
neospazmina, bo trzeba zapłacić za postój handlowy spółce PLK. Logiki w braku postojów brak, ale cóż. Od pewnego czasu odnoszę wrażenie, że to pasażer jest dla kolei, a nie na odwrót.
Pozdr.
PKPowiec
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Nie ma na stronie rozklad.pkp.pl pociągu z Katowic do Krakowa Głównego co odjeżdża z Trzebini do Krakowa o 8:39, 3 minuty wcześniej przyjeżdża kibel Oświęcim-Trzebinia i kończy bieg. Tzn. jest to ukryte połączenie przesiadkowe, ale jak ktoś sugeruje się tylko tym co piszą w necie to zobaczy że nie ma połączenia w Trzebini na Kraków! Jechałem tym składem i wsiadłem w Libiążu i jedna osoba która tak jak ja kupowała bilet do Trzebini. Jak wsiadałem w składzie jechała 1 osoba nie licząc załogi. W Chrzanowie dosiadła się jedna osoba. W Śródmieściu 2 osoby wysiadły (w tym ta babka co kupiła bilet do Trzebini)i wsiadła jedna baba po 50-tce z piwem. W Trzebini wszyscy wysiedli i nikt nie poszedł na pociąg do Krakowa. Kontroli biletów również brak. Jechał EN57-1393 MZPR.
Na rozkładzie sitkolu są jakieś pierdoły, pokazuje niby ten pociąg ale z przesiadką w Trzebini i jest 50 minut czekania! I nie ma według niego pociągu o tej godzinie na odcinku Trzebinia Kraków Gł. Sprawdzałem na tablicach rozkładowych w Trzebini i pociąg jest nawet go widziałem jak podjechał na peron 2 i grzecznie odjechał. Ludzie oczywiście jechali ale nikt nie przesiadł się z pociągu z Oświęcimia.
Denerwuje mnie w hafasie to, że jest bałagan. Jak się wyświetli odjazdy dla danej stacji to o danej godzinie odjazdu kilka razy powtórzone jest to samo, tylko dla różnych terminów, można było by zostawić to, które obecnie obowiązuje, przykład poniżej w załaczniku np. dla TLK 53109.
Wyszukując połączenia Gdańsk Oliwa - Częstochowa Osobowa (wybrałem datę 16.09) brak informacji w wyszukiwarce na temat możliwości wyboru nastepującego połączenia z przesiadką -jest info na tablicach rozkładowych w w/w systemie:
TLK 5102 (relacja Gdynia Gł - Warszawa Wschodnia) wyjazd z GD Oliwy 04:10 dojeżdzamy do Wawy Zachodniej o 09:44
TLK 54104 (KORMORAN) (relacja Olsztyn Główny - Bielsko Biała, wyjazd z Wawy Zachodniej 10:45, przyjazd do Czewy 13:47
Wniosek: jak sam nie zaczniesz szperać to możesz się pokisić na stacjach dodatkowe kilka godzin...
Mnie ostatnio zirytował brak wyświetlenia ceny biletu... Zawsze działało, nie zawsze jeśli chodziło o pociągi międzynarodowe czy np. Koleje Dolnośląskie albo coś, ale żeby nie wyświetlało ceny IR czy Regio...
dikik -Usunięty- Gość
Wysłany: 07-09-2012, 09:09
Relacja Poznań Główny - Hel - system pokazuje brak połączeń (Kod: H891 ) Przy czym rodzaj połączenia nie ma wpływu na wynik poszukiwania. (bezpośrednie - pośrednie)
Przez całe wakacje system pokazywał aż jeden pociąg z Poznania do Helu - ten bezpośredni - wakacyjny.
Wystarczy jednak wpisać nazwę stacji przed samym Helem (Jurata) i okazuje się, że jednak z Poznania na Półwysep Helski można dojechać.
Sprawa trwa już jakiś czas. Zgłaszałem na końcu lipca w punkcie IC w Poznaniu - ale Pani Mirosława chyba dalej nie przekazała. Zresztą wierzyła ślepo w HAFASa i nie potrafiła zrozumieć, że system ma błąd. Ciekawe ilu ludziom udało się jej wcisnąć, że do Helu można dojechać tylko jednym pociągiem z Poznania. A połączeń pociągami tylko IC było kilka.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum