Jakie autobusy z Chełma do Czechowic?
Coś normalnego?
Chyba z Imielina? Według PLK i np. infopasażera pociąg kursuje w relacji Katowice - Imielin.
BTW, to jest bez sensu. Pociąg powinien jechać od drugiej strony, z tej są mniejsze opóźnienia dla autobusów...
Poza tym, skoro wydłużenie było o kilka minut, to co stało na przeszkodzie, by pociąg dojechał z Katowic do Oświęcimia i stamtąd z powrotem? A autobus do Czechowic?
Racibórz-Kędzierzyn Koźle z 14:12 obsługuje ET22-664 i jeden wagon CD.W drodze powrotnej na starcie z Kędzierzyna 40 minut opóźnienia miał bo musiał zmienić czoło pociągu(podróż trwa 44 minuty więc 40 minut opóźnienia to kpina).
Połączenie Kędzierzyn-Racibórz-Chałupki łącznie obsługują ET22-664 z jednym wagonem,do tego inny byk z PKP Cargo(niebieski ET22) również z jednym wagonem CD + rano był widziany EZT z PR-ów z jakimiś naklejkami(chyba za skład sigmy tabor).EZT był widziany tylko rano,tak obsługują trasę tylko byki z Cargo i jeden wagon.To jest kpina z ludzi po prostu....
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68de3a8dcc4cbd83.html
wnętrze: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a5530ff9e5adb61.html
Poranny pociąg(EZT w zastępstwie): http://www.youtube.com/watch?v=C1gsK7oEzdA&feature=player_embedded
_________________ Raz sierpem,raz młotem,związkową hołotę...
Bardi78, toż to nasz PKSiS Oświęcimski. Oni zawsze chętnie biorą przewozy na zlecenie. Najczęściej udostępniają turystyczne autobusy. Biało-zielone MANy obsługują linie numeryczne śląskie.
Eee to spoko, nasz PKSik jest luz i tymi Manami naprawdę fajnie się jeździ...
Ciekawe co jedzie na pierwszym i ostatnim kursie wykonywanym prawdziwą koleją...
Ma ktoś może spis Traxxów w KŚ ? Ja podaję numery loków od PKP Cargo : ET22-015, ET22-094, ET22-209, ET22-707, ET22-990, ET22-991, ET22-1062, ET22-1106. Nie wiem czy cała ósemka będzie non stop w użyciu, czy trzy z nich będą stanowiły tylko rezerwę dla pięciu wcześniej zamówionych. W każdym razie obsługę i serwis zapewnia zakład Śląski (obie sekcje po 4 loki). W przypadku defektu możliwa podmiana na inną lokomotywę. ET22-707 z jednym wagonem CD widziany rano z poc.Gliwice - Strzelce Op.
Islander, ten oklejony kibel to EN57-056. Oprócz niego na Gliwice - Kędzierzyn jeździł EN57-1007
Kolejman75 ja dziś jechałem poc. na ET22-664,więc albo któryś z twoich wymienionych padł na trasie gdzieś albo co bardziej prawdopodobne w poniedziałek dowiemy się że tych loków jeździ jednak więcej niż osiem sztuk....bo loki PKP Cargo były widziane w całym województwie więc wątpię że na ośmiu sztukach objechali tyle tras...
Strzelce-Gliwicie,Kędzierzyn-Racibórz-Chałupki,Kędzierzyn-Rybnik,Kędzierzyn-Gliwice,w czechowicach i wodzisławiu były też ponoć widziane....myślę że jeździe ich więcej,pewnie się dowiemy że w sobotę zamówili na ostatnią chwile dodatkowe gdy się skapli że jednak DH na ostatnią chwilę nie przyjadą...
_________________ Raz sierpem,raz młotem,związkową hołotę...
Islander,Być może w trybie awaryjnym KŚ zażyczyło sobie więcej byków.W każdym razie w piątek w pracy widziałem fax w sprawie wypożyczenia tych właśnie loków.
To co udało mi się zaobserwować na Katowice-Rybnik:
-94015- Traxx od Alpha Trans+ wagony IC
-44825 -Traxx od Lotosu + wagony IC
-44827-turbokibelek
-44826-Byk Cargo + wagony CD
Poza tym z Rybnika do Kato leciał EN57-AKś (możliwe, że jako podsył, przejechał przez Łaziska bez zatrzymywania się). Generalnie na Rybnik - Katowice rozkładowo lekki chaos, pociągi z Katowic opóźnione średnio o jakieś 5-7 minut, 15:12 z Rybnika nie wiem czy w ogóle jechał (po piętnastu minutach czekania na niego mróz wygonił mnie do domu), 16:15 o czasie, a za nim zupełnie nie planowany 16:25.
Pako,dzięki za spis.Dodam jeszcze Traxxy które ja dziś widziałem w Katowicach.
E186 276-2 / 91 80 6 186 276-2
E483 251 / 91 51 5 170 012-6
E483 252 / 91 51 5 170 013-4
E483 255 / 91 51 5 170 018-3
wszystkie od RAILPOOL
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-12-2012, 23:57
jackii napisał/a:
roman_bukowno napisał/a:
[ Dodano: 09-12-2012, 02:43 ]
jestem Ciekaw, co wjedzie jutro na linie do Sławkowa.
Autobus
Proszę potwierdzenie:
Cytat:
7. Dzwonię w sprawie pociągów Sosnowiec - Sławków. Chodzi mi stację, która nazywała się "Dąbrowa Górnicza Wschodnia", która teraz jest opisana jako "Stacja Paliw". W którym miejscu pociąg będzie się zatrzymywał?
Problem jest taki, że Polskie Linie Kolejowe w trybie awaryjnym wprowadziły zamknięcie tej linii. Dlatego my w okresie od 9 do 22 grudnia będziemy jeździć tylko autobusami drogowymi. Są dwa rodzaje autobusów, które będą jeździć na tej linii. Jeśli na tablicy autobusu będzie napis "kolejowa komunikacja zastępcza", to taki autobus będzie zatrzymywał się koło przystanku kolejowego "Dąbrowa Górnicza Wschodnia", na rogu skrzyżowania obok przystanku. Natomiast autobus, który będzie jeździł jako "kolejowa komunikacja uzupełniająca", czyli ten, który dzisiaj jest w rozkładzie jazdy jako autobus, a nie jako pociąg, będzie się zatrzymywał przy stacji paliw, a to jest tak naprawdę przystanek "Dąbrowa Górnicza Południowa".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum