Oczywiście sprawdzałem już ich stronę, jako, że nie widziałem nigdzie oficjalnego pisma w sprawie likwidacji tej oferty, pomyślałem, że warto zapytać tutaj. Likwidując tę ofertę IC samo zaprzecza swojej polityce, ale czego można by się po nich spodziewać...
miko frustratus -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-12-2012, 17:00
Nie wiem, czy jednak Bilet Swiateczny dlugofalowo nie bedzie lepszy, zwlaszcza dla ludzi z ulgami ustawowymi lub, pozostalymi jeszcze, handlowymi typu rodzinny lub Max 26.
Zaleta tego jest spokoj przy kupnie; polowanie na SB wkurzalo mnie maxymalnie. Owszem, jak byl lup za 29 zl to i radocha byla duza, ale generalnie ciezko bylo ustrzelic, wzlaszcza jak czlowiek sie spoznil w 29 dniu przed wyjazdem. A teraz tylko 8 dni przed i bez zadnego bujania sie mozna dostac bilet w cenie, zwlaszcza bedac studentem lub jadac z dziecmi , zblizonej juz do akceptacji.
Natomiast ukatrupienie LM, to juz pelne, absolutne barbarzynstwo.
Trzeba jednak poczekac na calosciowa oferte, ktora zaproponuja/zostawia po nowym roku.
Tego jestem bardzo ciekaw, na razie maja u mnie kredyt zaufania, ale niewiele trzeba zeby mi podpadli ostatecznie
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-12-2012, 17:41
Cytat:
Trzeba jednak poczekac na calosciowa oferte, ktora zaproponuja/zostawia po nowym roku.
Mozna wiedziec, skad wiesz, że po nowym roku bedzie jakas prezentacja nowej oferty?
miko frustratus -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-12-2012, 18:14
Z internetu. Nie pamietam gdzie, ale generalnie co nqjmniej 2 razy czytalem, ze po skonczeniu Biletu Swiatecznego, ma pojawic sie nowa oferta z ogolna zasada " im wczesniej, tym taniej" oraz zroznicowanie taryf z okresami szczytowymi, pozaszczytowymi. O ile pamietam ustami samego Malinowskiego.
O, znalazlem tu:
w ostatnuim akapicie.
http://www.rynek-kolejowy.pl/37882/Intercity_przypomina_Jeszcze_zdazysz_na_swiateczna_promocje_.htm
Czy naprawde zajrzenie na strone intercity tak boli?
Jest tam napisane jak wol, jakie aktualnie sa promocje. Nie ma Last Minute, nie ma SB...
Fajnie, ale taka logika szwankuje w starciu z betonem PKP Intercity.
Na przykład oferty "JUNIOR" (kod bodaj 86) na przejazdy międzynarodowe pociągami EC (odpowiednik krajowego MAX-26) na próżno szukać na WWW Intercity tam, gdzie można byłoby jej oczekiwać (być może jest zagrzebana gdzieś tam głęboko w PDFach?).
Czy to znaczy, że jej nie ma? Ależ jest, jest w najlepsze. Tylko że PKP IC postanowiło ją utajnić.
Ta oferta dotyczy chyba tylko pociągów BWE/BGE, a nie wszystkich międzynarodowych EC. Intercity natomiast tłumaczy się tym, że nie jest to promocja, tylko oferta specjalna [/b]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum