Od Jaworzna Szczakowej do Jęzora jeden tor rozebrany, po drugim 30 km/h. Nie robi się nic ( upadek PNI ). Kolejka pociągów z jednej strony po Kraków z drugiej po Oświęcim, Tychy i Kochłowice.
Rozumiem, prezentujesz platformerski punkt widzenia? Wszystkiemu złemu w remontach jest winien upadek PNI...
Nawet, jeśli nie ma nic wspólnego z pracami na danym odcinku
_________________ Pozdrawiam
Jacek
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-01-2013, 00:11
W Tabelach PR odnośnie Promocji "Tani Bilet" została ujęta trasa Bukowno - Jaworzno Szczakowa, także na 100 procent nastąpi reaktywacja linii i przedłużenie pociągów do Szczakowej.
Jak już poruszono w innym temacie, nie wiem na ile się to przyda, skoro na trasie Kraków-Katowice zostało zaledwie kilka połączeń. Chyba, że śląskie uruchomi coś dodatkowego na trasie Katowice-Jaworzno Szcz., co moim zdaniem, jest możliwe.
Bardziej by opłacały się dodatkowe połączenia Katowice-Trzebinia, w Jaworznie Szczakowej raczej nie powinny się kończyć bo Trzebini można się przesiąść na Kraków i Oświęcim a w Jaworznie tylko (od lutego) na Sędziszów(Kielce).
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-01-2013, 22:16
Na dodatkowe połączenia raczej nie ma co liczyć. Ale liczyć trzeba na dobre skomunikowania, bo inaczej zmiany jakiekolwiek mijają się z celem.
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-01-2013, 22:48
No i stało się... Tyle się mówiło o linii 62 jeszcze miesiąc temu. Że będą przesiadki w Bukownie, pociągi będą dojeżdzać do Jaworzna Szczakowej, że to będzie mniejsze zło...
Wracając przed chwilą do domu, zaciekawiło Mnie, że na Peronie na nowo zamontowanej witrynie peronowej jest w środku "zawieszona" jakaś duża żółta kartka. Zbliżając się powoli zauważyłem wielki napis "ROZKŁAD JAZDY WAŻNY OD LUTEGO 2013" Jakie zdumienie Mnie przeszło widząć... Rozkład bez żadnej zmiany relacji godzin, ilości par pociągów... Tylko kilkuminutowe zmiany, nadal z przesiadkami w Sławkowie. Dodano jedynie piktogram (!) przewozu rowerów.
To jest niestety ostateczny koniec linii 62... Aż żal dupe ściska... Niestety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum