Czy FREDRO na pewno ma 160 km/h? Jechałem nim ostatnio i w wagonach pokazywało się tylko 120 km/h. Czy to był błąd czy jednak jechał wolniej? Ciągnęła EU07A-001.
Na CMK są teraz rzeczywiście duże rezerwy czasowe. W niedzielę ostatnią jechałem "Norwidem" do Krakowa i wracałem "Smokiem Wawelskim". W obydwu przypadkach około 20-25 minut rezerwy było łącznie.
"Fredro" jest na pewno na 160 km/h trasowany, EU07A-001 również, tak więc mogła być awaria wyświetlacza, albo może drobna awaria lokomotywy bądź któregoś z wagonów. Albo ograniczenia na trasie nałożone przez PLK akurat w tym dniu.
EP08 nieraz widziałem tez we Wrześni w składzie Zielonogórzanina , zdarzała się też przy Gałku , no i we wspomnianym wcześniej przez kolegę Podlasiaku.
Dzisiaj wracałem "Zielonogórzaninem" z Poznania do Warszawy. Na czele EP080-012 i prędkość powyżej 140 km/h nie była rzadkością. Najwięcej udało mi się uchwycić 146 km/h
No to trafiłeś na jakiegoś szalonego maszynistę. Ja jechałem EP08 podlasiakem i nie przekraczał 140, a wracałem Gałczyńskim i nie przekraczał 150 mimo EP09, więc prędkości opisane przez kububu są prawidziwe. Niestety, tor 2 z Poznania do Warszawy jest w nadal w kiepskim stanie, między Słupcą (przed Koninem) a Barłogami (za Kołem) Vmax to 120 km/h
Ciekawe czy się za to wezmą za modernizację tego toru dopiero w ramach LCSu czy zrobią go wcześniej jak zrobili np z "obwodnicą" Wrześni ...
Dzisiaj wracałem "Zielonogórzaninem" z Poznania do Warszawy. Na czele EP080-012 i prędkość powyżej 140 km/h nie była rzadkością. Najwięcej udało mi się uchwycić 146 km/h
No dobrze przekraczał wg Ciebie, na czym to sprawdziłeś? Na GPSie czy na wagonie czy jeszcze na jakimś innym urządzeniu? Zważ na to że lokomotywa jest po P4. Zestawy świeżutkie, duże, jeszcze nie były na obtaczaniu stąd mogło Ci wskazywać że jechał szybciej. A według haslera na lokomotywie jechał na pewno z prędkością rozkładową a nie szybszą
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
@Kolejorz takich linii jak Twoja jest wiele ale to jednak są linie o trochę różnych priorytetach?
@ Virakocha Jechałem przedwczoraj i było 120. Mówisz że na całym szlaku? Generalnie takich "pomarańczowych trójkącików" pojawiło się niestety kilka (np. widziałem na obwodnicy Wrześni do 40), mam nadzieję, że ekipa PLKi się tym zajmie w miarę szybko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum