Słuchajcie mam takie pytanie i z góry dziękuje za pomoc. Mianowicie usiłuję sie dostać z Białego Kościoła (Dolnośląskie) do Katowic (wiadomo). I tak, mam Pociąg z przesiadką we wrocławiu no co jest wiadome. Ale z Białego do Wrocławia jadę pociągiem Regio a z Wrocławia do Katowic już InterRegio. Więc tutaj moje pytanie. czy wsiadając w Białym mogę u konduktora kupić bezposrednio bilet do katowic i na nim dojade czy muszę. do wrocławia a we wrocławiu do katowic specjalny bilet na InterRegio. i czy wogóle na InterRegio obowiązują jakies inne bilety. Bo z tego co wiem z własnego doświadczenia jeśli sie kupuję jeden bilet na dalszą trasę niż dwa na krótsza to płaci sie mniej.
nie wiem jak u konduktora to jest acz w kasie i przez internet kupujesz bilet na całą trasę jako regio i dopłatę do IR na odcinku Wrocław-Katowice (w systemie internetowym automatycznie Ci to zrobi). Całość powinna kosztować 41zł w takim wypadku.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-02-2013, 18:49
Cytat:
Więc tutaj moje pytanie. czy wsiadając w Białym mogę u konduktora kupić bezposrednio bilet do katowic i na nim dojade
Tak, smiało. Wyjdzie taniej. Konduktor sprzeda Ci bilet na REGIO z dopłatą do interREGIO na odc. Wroclaw-Katowice. Generalnie tym dalej, tym bardziej się opłaca. Nie opłaca się nigdy kupowanie dwóch oddzielnych biletow.
3.02.
IR 36124 Przemyśl - Wrocław Gł. EN57-646
Frekwencja na bardzo przyzwoitym poziomie. Jechałem na odcinku Stalowa Wola Rozwadów - Kielce. Od Stalowej praktycznie na każdej "czwórce" ktoś siedział, na samym Rozwadowie wsiadło kilkanaście osób. W Tarnobrzegu dosiadło przynajmniej z 10 osób. Co ciekawe również w Staszowie podróżni przyzwyczajają się do "kolei". Jadąc w grudniu zwracałem uwagę ile osób wsiada, więcej niż jedna nigdy się nie zdarzyło. Natomiast wczoraj wsiadło tam przynajmniej z 10 podróżnych. Większość to osoby młode, część miała duże bagaże, które podejrzewam nie weszły by do busa. Także jest szansa, że pociąg utrzyma się na dłużej.
A no i standardowo w Kielcach +12. Szkoda, że po korekcie również jest wytrasowany w stronę Wrocławia tak, że nie ma szans zmieścić się w planie .
iR Łużyce dziś znów na plastikach. W roli głównej EN57-987 - widziana w Opolu w kierunku Węglińca. Czy naprawdę na iR nie można wystawić 'nie plastiku'? To już z Katowic do Krakowa jako REGIO jeżdżą dermy a tu przez kilkaset km plastik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum