[PKP IC] Sprawdzał bilety w trakcie strajku
Odpowiedz do tematu
Temat: Re: :))
Kod: |
W temacie tyle, ze znasz sie jak świnia na gwiazdach.
Podstawowym obowiązkiem konduktora jest odprawa handlowa podróznych. Stanowiskiem ruchowym jest kierownik pociągu. |
Gacek skąd Ty się urwałeś. Nie dość, że obrażasz to jeszcze farmazony opowiadasz. Może zastanów się dwa razy zanim pierdoły napiszesz. Dlaczego?? Instrukcja Br21 paragraf 5 punkt 2. Tam dokładnie napisano co powinien robić konduktor podczas postoju pociągu na stacji. Tu podsyłam linka jakbyś nie mógł znaleźć
http://www.eu06.pl/instrukcje/ruchowe/Br-21.pdf
Temat:

Kod: |
W temacie tyle, ze znasz sie jak świnia na gwiazdach.
Podstawowym obowiązkiem konduktora jest odprawa handlowa podróznych. Stanowiskiem ruchowym jest kierownik pociągu. |
Gacek skąd Ty się urwałeś. Nie dość, że obrażasz to jeszcze farmazony opowiadasz. Może zastanów się dwa razy zanim pierdoły napiszesz. Dlaczego?? Instrukcja Br21 paragraf 5 punkt 2. Tam dokładnie napisano co powinien robić konduktor podczas postoju pociągu na stacji. Tu podsyłam linka jakbyś nie mógł znaleźć
|
To, że mają "... i obserwować skład pociągu, podróżnych oraz podawane sygnały." nie czyni go stanowiskiem ruchowym. Stanowiskiem ruchowym jest kierownik pociągu (między innymi). Polecam lekturę stosownych instrukcji.
Za link dziękuję. Mam własne egzemplarze.
[ Dodano: 21-02-2013, 12:44 ]
alf1923 napisał/a: |
Cytat: |
Stanowiskiem ruchowym jest kierownik pociągu.
|
Podstawowym obowiązkiem kierownika pociągu jest odprawa handlowa podróżnych,. |
Podstawowym zadaniem kierownika pociągu jest troska o bezpieczeństwo podróżnych a nie odprawa handlowa. Jakoś prokuratorzy nie mają takich problemów z interpretacją jasnych przepisów. Ostatnią rzeczą, którą powinien robić k.p jest odprawa handlowa podróżnych. OSTATNIĄ.
I tu się >Gacek< z Tobą zgodzę ! Sprawdzanie biletów kierpoc. powinien prowadzić tylko w szczególnych przypadkach. Bo teraz jest tylko jeszcze jednym kondim lub - jak to fajnie brzmi - kasjerem mobilnym. Tylko że nasi zwierzchnicy widzą to inaczej.
Sprawdzanie biletów kierpoc. powinien prowadzić tylko w szczególnych przypadkach |
I pewnie ma siedzieć w przedziale i pierdzieć w krzesło za 3 tys zł. Zastanów sie co Ty opowiadasz, facet.
W takim przypadku niepotrzebny byłby Pan kierownik pociągu. Po prostu problem jest w tym, że kier poc odpowiada po trochu za wszystko, podobnie jak młodszy kolega kond, i odpowiedzialność bierze za wszystko, a jeśli znasz się na wszystkim to nie znasz się na niczym, i taka jest prawda, dotyczy to wagonów, ruchu kolejowego, i bezpieczeństwa, ile razy widać było drużyny które stały przy szafie wagonowej i nie zrobiły zupełnie nic, bo nic nie potrafiły. Nie wiem czemu tylko tak ujmuje niektórym sprawdzanie biletów,to dzięki czemu drużyny żyją.
Temat:
Wiesz w ogóle co robi - POZA SPRAWDZANIEM BILETÓW- kierownik pociągu? Ile i jakie ma zadania? Nie wspomnę o tym czego nie robi, bo nIE MA CZASU, bo mu każą handelek odprawiać.
>alf1923<, chciałeś tylko zaistnieć cz tak naprawdę jesteś niekoszernym zwierzęciem? Gdybym chciał być złośliwy, to bym Ci napisał że w przedziale nie ma krzeseł ! Stałeś razem z tą drużyną przy szafie, czy tylko płakałeś że zimno, ciemno i straszno? I jeszcze gwoli ścisłości, drużyny nie są od grzebania w szafie, od tego są np. elektromonterzy lub inni odpowiedni rzemieślnicy.Jeżeli nie wiesz, co należy do zakresu obowiązków druż. kond., to się udaj w odpowiednie miejsce i zapytaj, bo "
więcej wysiłku wymaga udawanie, że się wie, niż dowiedzenie się... ". Nie męcz się więc.

Miałkie dupki z drużyn jak nie są od grzebania w szafie podczas jazdy, nie potrafiąc nic zrobić cóż,elektromonter może przyda się na CMK
W końcu zaistniałem! bo powiedziałem że kierownik musi sprawdzać bilety w pociągu, no cholera ameryke odkryłem
Czytaj misiu cały mój wpis ;* Bo wylapujesz tylko fakt, że kierownik musi sprawdzać bilety resztę pomijasz, ale już nie złóść się nie warto;*
Temat:
Alfiku, słownictwo Twe każe mi się domyślać, że kanały ściekowe to Twoje naturalne środowisko. Jak masz jakiś problem z sobą, to chociaż nie obrażaj innych i nie zabraniaj wyrażania opinii, pomimo że nie są zgodne z Twoją. Cały Twój post był napastliwy, nie musiałem nic wyłapywać. W dalszym ciągu polecam Ci słowa A.Christie - wytłuszczone w moim poprzednim poście - . Tuszę, że wiesz kto zacz? Pozdrawiam.