Z tymi czasami to chyba faktycznie jest coś nie tak. 19 lutego jechałem iR Piast z Opola do Warszawy Zachodniej i na trasie było tak: do Strzelec Opolskich 8 minut przed czasem, między Gliwicami a Zabrzem było tego dnia zerwanie trakcji i iR złapał 20 minut opóźnienia, które utrzymywało się aż do Włoszczowej. Jednak największym zaskoczeniem był przyjazd do Warszawy Zachodniej o 16:58 a planowany był na 17:20. Wracałem następnego dnia i z Zachodniej iR Piast odjechał z opóźnieniem 35 minutowym a do Opola przyjechał z 15 minutowym. Natomiast iR Łużyce 22 lutego z Krakowa do Opola przyjechał 13 minut przed czasem...Ot PKL-owe rezerwy.
Witam. Co do pociągu VELTAVA to dzisiaj 03.03.2013 jest niedziela i pociąg ten nie przepuszcza 3102 oraz 4102 jak również brak porannych pociągów ze strony przeciwnej.
Jechałem 18 lutego Chopinem z Katowic do Warszawy .Pociąg odjechał z Katowic opózniony o 4.24 a na zachodnim był przed planem o 6.47. Czyli 2.23 h da radę pojechać z zatrzymaniem w Sosnowcu i po co jakieś pendolino?
Bo to jest te myślenie PLK, dać luzy w rozkładzie, bezsensowne postoje i potem narzekać że pociąg za długo jedzie. Swego czasu bardzo często jeździłem pociągami na linii E-30 (1-2 lata temu, odcinek Wrocław-Gliwice-Kraków). O ile TLK jeszcze się spóźniały to szybsze IR prawie zawsze były przed czasem. Myślę że dałoby się spokojnie odcinek Wrocław-Strzelce Opolskie-Gliwice przejechać w 2 godziny, i to rozkładowo z uwzględnieniem rezerwy(po zakończeniu remontu CE-30 dałoby się zejść pewnie do 1:50 h, może nawet mniej)!
Taki express blokuje szlak, a niczemu to nie służy. To samo vltava, skoro przepuszcza skład to tym bardziej powinna być wytrasowana pod 120, zwłaszcza że w służbowym rj nie ma żadnego postoju technicznego (czyli teoretycznie nie przepuszcza) a przy takich czasach przejazdu to jest jeden wielki koszmar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum