@mkfilmykolejowe: to raz. A dwa - panie w okienku mogłyby pasażerom uświadomić, że nie muszą przepłacać dwa albo trzy razy za bilet. Ale pewnie same nie do końca wiedzą. Konduktor wypisujący mi dziś bilet w przedziale BGE długo się męczył i koniecznie chciał mi wystawić bilet relacyjny od stacji Gdańsk Główny. Uświadomiłem go, że musi spróbować od Gdyni. A tak na marginesie - udało się ten bilet wystawić, mimo że pociąg już wyruszył z Gdyni. W którymś artykule (absurdy kolejowe?) było napisane, że Bilet Relacyjny można wystawić tylko do momentu wyjazdu pociągu ze stacji, na której promocja zaczyna obowiązywać.
mam zamiar pojechać z Zawiercia do Pszczyny. pasuje mi połączenie EIC rano o 7. kupię bilet relacyjny, mimo tego że obowiazuje on na trasie Zawiercie-Bielsko-Biała. To i tak taniej, a kto mnie sprawdzi gdzie wysiadam.
fajek, Z Zawiercia do Pszczyny nie ma żadnego EIC o 7 rano, jest po 9:00 dokładnie 9:45 EIC "Wisła". Możesz wysiąść w Pszczynie bez problemu, ważne byś miał dany bilet.
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
No tak ale w Fioletowym / Rewelacynym się dało bo była to zwykła taryfa kilometrowa więc to dali za tamte bilety ale jest gorsze. Dodatkowe jaja to do Zabrza: 26 zł do Gliwic czyli jedenaście minut dalej: 37 zł bo przekroczyło 100 km, jakoś mało płynnie rośnie ta taryfa strasznie duży skok nagle. W każdym razie no cóż było zrobić zapłaciłem pojechałem. Szkoda że nie wiedziałem o konieczności jazdy do Gliwic w piątek albo w sobotę rano bo bym kupił podróżnika (koszt taki sam jak tam i z powrotem do Gliwic) i gdzieś pojeżdził w sobotę dodatkowo, np bym Warszawę po CMK odwiedził i paru znajomych tam.
Jeszcze w lipcu oferta Biletu Relacyjnego zostanie rozszerzona o dodatkowe miejscowości i nową trasę. Preferencyjnym cennikiem zostanie objęta główna magistrala na Podkarpaciu – wynika z informacji, jaką podał na Twitterze prezes PKP Intercity Janusz Malinowski.
PKP Intercity wprowadziło do swojej oferty Bilet Relacyjny nowe relacje. Dzięki temu pasażerowie podróżujący pociągami PKP Intercity m.in. na trasie Przemyśl – Kraków czy Gdynia – Poznań zapłacą za bilety mniej niż dotychczas. Kupując Bilet Relacyjny pasażer może liczyć nawet na 60% oszczędność na cenie biletu.
PKP Intercity wprowadziło do swojej oferty Bilet Relacyjny nowe relacje.
Zapomnieli o Legnicy, Bolesławcu, Węglińcu i Żarach na trasie EC "Wawel". Tu bez zmian, czyli tylko dwie relacje do wyboru: Wrocław - Węgliniec i Wrocław - Żary.
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum