Nie wiem jak wygląda sytuacja obecnie ale jak ostatnio jechałem za wiele się nie działo, stąd większość ograniczeń które szybko nie znikną a wydłużają czas jazdy i koszty.
Tomek-Gliwice, to wsiadaj w busa nikt Ci nie każe jechać pociągiem siłą Ciebie ktoś ciągnie do pociągu? Nie! Więc nie marudź
Tomek-Gliwice -Usunięty- Gość
Wysłany: 16-08-2013, 17:54
Mylisz się kolego, często do busa nie wejdziesz z większym plecakiem , o rowerze zapomnij. Tego chyba nie uwzględniasz ze ludzie chcą czasem przewieźć rower, wózek, wózek inwalidzki albo większy bagaż. Tutaj jest pies pogrzebany, ale kto tam rowerzystami się przejmuje.
Tomek-Gliwice, w czym się myli? Przecież nigdzie nie ma obowiązku podróży pociągiem...
Tomek-Gliwice -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-08-2013, 20:30
Za niedługo nie będzie miał wyboru, bo w niektórych regionach nie będą jeździc żadne pociagi...będą tylko busy allbo własny samochód. Niektórym się jednak nie przetłumaczy jak rozwalona jest w Polsce komunikacja pubiczna...w niektórych miejscach już tak jest (Bieszczady- autobusy sezonowo-poza tym totalny koszmar)
Nikt ci nie każe jeździć w ogóle....po co ludzie wogóle mają jeździć
Widzę że kolega nie wie o co mi chodzi..
Potem chrzani się w TV że Polacy nie są mobilni...hm a jak mają być w tym burdelu?
Nie każdy może mieć samochód, ale to nie dociera do decydentów chcących nachapać się kasą za akcyzę i autostrady....
Widzę że niektórzy nie dostrzegają głębszego tła całej sprawy i degradacji komunikacji publicznej, szczególnie na polskiej prowincji...
Wczoraj czekając na "Kormorana" bardzo się zdziwiłem gdy zobaczyłem, że "San" miał już tylko wagony do Kielc. Poszedłem na górę i na plakatowym rozkładzie jazdy dopiero doczytałem, że wagony do Przemyśla kursują do 4.VIII. Czy to znowu koniec pociągów dalekobieżnych, na linii 25 od Skarżyska do Stalowej Woli????
Czy naprawdę tak trudno było pomyśleć, że po kliku latach braku pociągów na tej linii potrzeba czasu żeby ludzie się znowu do nich przyzwyczaili i należałoby obniżyć ceny biletów choćby poprzez wprowadzenie "Biletu Rewelacyjnego/Relacyjnego?
pawelu, San nie kursuje do Przemyśla tylko dlatego że linia 25 na odcinku Dwikozy - Zalesie Górzyckie - Sandomierz przechodzi modernizacje i jest całodobowo zamknięta w terminie od 5 sierpnia do 4 listopada. Skład Monciak - Krupówki kursuje objazdem przez Kielce, Chmielów, Tarnobrzeg i dalej Stalowa Wola, lecz puszczanie pociągu TLK San taką trasą wyszło by czasowo nieciekawie, gdyż czas jazdy wydłuża się o około godzinę.
Sitkol chyba jeszcze nie wprowadził zmian związanych z najbliższą korektą rozkładu jazdy od 20.10.
Wpisując przykładowo TLK Norwid Kraków - Gdynia, rozkład od 20.10 pokazuje, czas przejazdu odcinka Warszawa - Gdynia, krótszy o 60 minut. To chyba stare dane według rocznego rozkładu?
Raczej nie da się pokonać tego odcinka o godzinę szybciej, co o tym myślicie?
Czasowe zmiany w kursowaniu pociągu TLK Monciak – Krupówki
W związku z koniecznością prowadzenia prac naprawczych i związanych z nimi zamknięciem odcinka trasy Skarżysko Kamienna - Grębów pociąg TLK 13202/31202 Monciak -Krupówki rel. Gdynia - Przemyśl - Gdynia będzie kursował drogą okrężną, wg specjalnego rozkładu jazdy.
Orientuje się ktoś dlaczego Baczyński w relacji do Wrocławia kursuje tylko do Krotoszyna (wg infopasażera)? A dalej co? I co ze składem, bo do Wawy kursuje normalnie już z Wrocławia.
Z powodu awaryjnej naprawy torowiska na odcinku Grabowno Wielkie - Krotoszyn, od 7 listopada linia jest zamknięta wieczorem przez 5 godzin. Baczyński jeździ do Krotoszyna, dalej jest KKZ. Skład zapewne zjeżdża pusty w nocy do Wrocławia. Tak samo jest z ostatnią osobówką Wrocław - Krotoszyn, kończy w Grabownie, a dalej KKZ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum