Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Skansen Chabówka
Autor Wiadomość

pawelu Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 13-06-2012, 19:55    Odpowiedz z cytatem

Fajna sprawa, z tym przejazdem z Rabki do Mszany Dolnej. Trzeba by się jakoś wybrać. Raz tylko jechałem tym odcinkiem jako dzieciak z rodzicami, ale to było jeszcze w latach 80-tych.
Jeszcze mam pytanie: czy jakaś parowozjada w tym roku w Chabówce jest planowana na przełomie sierpnia/września jak w latach ubiegłych?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sabatnik Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 13-06-2012, 20:11    Odpowiedz z cytatem

Jeśli dobrze widziałem rozkład, to popołudniu trzeba trochę (prawie 2h) poczekać na powrotny pociąg do Krakowa ale za to rano skomunikowanie wręcz idealne. Mam nadzieję, że uda mi się skorzystać.
Powrót do góry

MK_Rabka Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 14-06-2012, 20:09    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jeszcze mam pytanie: czy jakaś parowozjada w tym roku w Chabówce jest planowana na przełomie sierpnia/września jak w latach ubiegłych?

Jest planowana Smile

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Sponsor

PostWysłany: 05-04-2014, 20:34    Odpowiedz z cytatem

Polemika z PKP Cargo ws. Chabówki.

Rzecznik PKP Cargo przesłał do naszej redakcji polemikę z artykułem, w którym podjęliśmy problem skansenu w Wolsztynie. W artykule poruszona została jednak też sytuacja skansenu w Chabówce – i tego właśnie dotyczy polemika. Publikujemy ją wraz ze stanowiskiem autora.
W artykule "Wolsztyn trzeba natychmiast ratować" autorstwa Pawła Rydzyńskiego pojawiły się, w naszej ocenie, mało rzetelne i nie mające związku z rzeczywistością odniesienia do obiektu, którym zarządza PKP CARGO S.A. – Skansenu Taboru Kolejowego w Chabówce.
Śpieszymy wyjaśnić, że Skansen w Chabówce to:
35 000 odwiedzających Skansen każdego roku;
Blisko 13000 pasażerów ogólnodostępnych pociągów retro kursujących w wakacyjne weekendy 2013 roku na trasie Chabówka – Mszana Dolna – Chabówka;
Kilka milionów złotych zainwestowanych przez PKP CARGO w utrzymanie i rozwój Skansenu;
Najliczniejsza kolekcja taboru zabytkowego w Polsce i jedna z liczniejszych w Europie i na świecie;
Bogate wyposażenie warsztatowe i potencjał do napraw, które wykonuje od wielu lat;
Najwięcej czynnych wagonów osobowych z różnych epok, kolekcja czynnych zabytkowych wagonów towarowych i cztery czynne parowozy (w tym 102 letni – najstarszy czynny w Polsce Ol12) i dwa kolejne w naprawie (PKP CARGO jest w trakcie przeprowadzania naprawy głównej parowozu Pt47-65 dla Parowozowni w Wolsztynie;
Jedyne czynne zabytkowe elektrowozy, m.in. unikatowy EP03-01;
Jedyny czynny w Polsce wagon motorowy SN61-168 oraz lokomotywa SP42-260;
Coroczna Parowozjada, skupiająca miłośników kolei i turystów, wspaniałe wydarzenie kulturalno-społeczne.

Więcej:

http://www.rynek-kolejowy.pl/51673/polemika_z_pkp_cargo_ws_chabowki.html
Powrót do góry
Strona 5 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Odpowiedz do tematu