A jakby Ci konduktorzy nie obserwowali postu (nie mają co robić, tylko śledzić kombinujących MiKoli? ) to to są ciemne głąby, którzy nie wiedzą/nie domyślają się, że podróżni potrafią i mogą kombinować?
Miałem podobny problem z Karkonoszami. Przyjeżdżają do Warszawy o 6:25. Potrzebny dodatkowy
z Sochaczewa, ale muszę przesiąść się do II klasy (nie mam zniżki na Iszą, więc robiło się drogo).
Nie ma co dramatyzować, oferta i tak jest dobra. Takich przypadków pewnie jest mnóstwo.
PKP Intercity wydłużało na majówkę ważność Biletu Podróżnika i Biletu Weekendowego. Oznacza to, że płacąc za bilet już 74 zł można w sposób nieograniczony podróżować dowolnymi pociągami TLK od środy 30 kwietnia (od godz. 19.00), aż do poniedziałku 5 maja 2014 r. (do godz. 6.00).
czy na regio i inter regio też to obowiązuje (te 5 dni) ??
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-04-2014, 08:16
Bilet Podróżnika nie obowiązuje w regio / InterRegio.
A jeśli pytasz o produkt PR czyli bilet turystyczny, to nic nie wskazyuje na to, by był wydłużony
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-04-2014, 08:53
Dave napisał/a:
A jakby Ci konduktorzy nie obserwowali postu (nie mają co robić, tylko śledzić kombinujących MiKoli? ) to to są ciemne głąby, którzy nie wiedzą/nie domyślają się, że podróżni potrafią i mogą kombinować?
Między innymi przez takie głupie odzywki kolejarze mają tzw. mikoli za kretynów, a każde CV w którym ktoś pisze że interesuje sie koleją ląduje w koszu. Pracujecie ładnie na waszą opinie
Przedłużony Podróżnik to strzał w dziesiątke, nawet w 1 klasie opłaca sie, wychodzi taniej niz podroz tam i z powrotem w 2 klasie na normalnych biletach. Szkoda tylko że na wiele newralgicznych połączen nie ma juz miejsc, na przyklad na Pobrzeże.
Z tym biletem, to fajna sprawa. Sam już go i miejscówki nabyłem, chociaż miałem obawy o miejsca siedzące, ale udało się i 30IV/1V jadę "Rozewiem" z Gdańska do Wrocławia, "Hetmanem" z Wrocławia do Krakowa i "Smokiem Wawelskim" z Krakowa do Warszawy. Fajnie by było, gdyby pojawiła się na "Smoku" EP09-046, ale to raczej mało prawdopodobne.
Wczoraj na "Smoku" z Krakowa do Warszawy jechała EP08-001 a i tak ponad 15 minut wcześniej był w Warszawie na Zachodnim.
A wydłużony "Bilet Podróżnika" i Weekendowy to naprawdę fajna sprawa. Wynika, to zapewne z tego, że większość pracodawców daje 2 maja jako wolne za 3 maja, który w tym roku wypada w sobotę.
Na "Pobrzeże" z Kołobrzegu nie ma miejsc na 4 maja. Nie wiem jak wygląda sytuacja z miejscami w inne dni.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 28-04-2014, 20:08
Biletów na Pobrzeże nie ma już od ponad tygodnia - szkoda! Bo pewnie coś dostawią, ale w ostatniej chwili, a masa ludzi wybierze alternatywne srodki transportu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum