Dodam od siebie odnoście tego porannego połączenia Oświęcim-Trzebinia że ostatnio na nim jeździ EN81 : ). Jechałem nim z przesiadką do Krakowa(połączenie na Kraków nie jest pokazane w Hafasie)i wsiadłem do składu do Krakowa i 2 panów z PKP. W pociągu do Krakowa jechało około 30 ludzi i z każdą stacją przybywało ludzi (jechał EN57 2xxx SPOT z MZPR).
PS: Ten skład po przyjeździe do Trzebini, wraca jako pociąg do Oświęcimia, a tam potem udaje się w dalszą drogę do Krakowa oczywiście przez Skawinę.
PS2: Po zmianie rozkładu 3 września 2012 poprawili i teraz już pokazuje tą przesiadkę, ale trzeba czekać 11 minut(a wcześniej były 3 minuty).
PS3: Znalazłem jeszcze pociąg gdzieś po 6 z Katowic i jedzie tylko do Trzebini. Ale wydaje mi się (nie jestem pewny do końca)że jednak on jedzie do Krakowa. Muszę to dokładnie sprawdzić. Chodzi oczywiście o połączenie REGIO. Może ŚZPR chce wygonić ludzi z pociągów przed Kolejami Śląskimi? Ale to już jest nieuczciwe odbieranie klientów według mnie.
Na nową edycję rozkładu jazdy, prawdopodobnie, nie będzie dystrybuowany HAFAS w wersji dla punktów obsługi podróżnego, czyli po prostu na CD. Może być ciekawie, gdyż nadal ważą się losy SRJP.
_________________ Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Ma wielki problem z TLK Doker
W rozkładzie jazdy pkp i sitko piszę że w dniu 25.11 TLK doker kursuje tylko z Bydgoszczy do Katowic , to samo powiedziano mi kasie InterCity.
Ale w systemie rezerwacji InterCity i kasach kolei śląskich pociąg w dniu 25.11 TLK Doker kursuje relacji Gdańsk - Katowice
Nie wiem, czy wcześniej zgłaszany błąd.. ale rozkład jazdy nie pokazuje pociągów regio z ostrowa wlkp. do wrocławia, jedyny bezpośredni pociąg jaki istnieje wg. rozkładu to o 7.50.
PKP oraz TK Telekom wprowadziły nowoczesną, jeszcze bardziej funkcjonalną stronę internetową z rozkładem jazdy pociągów. Z nowej witryny można korzystać poprzez dotychczasowy adres rozklad-pkp.pl, klikając na banner „Przetestuj nowy rozklad-pkp.pl" z prawej strony ekranu. Przez najbliższy czas dostępna jest również dotychczasowa wersja serwisu.
_________________ Żelazna kadra też z czasem rdzewieje.
A beton kruszeje...
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 25-08-2014, 14:30
Gdyby to był 1 kwietnia, to bym zrozumiał - ale patrzę w kalendarz i nie jest...
Wyszukiwarka kolejowa rekomenduje podróż samochodem. TK Telekom: To działanie celowe
Najpopularniejsza wyszukiwarka połączeń kolejowych w Polsce, www.rozklad-pkp.pl, w niektórych wypadkach rekomenduje możliwość pokonania części trasy prywatnym samochodem. TK Telekom tłumaczy, że to działanie celowe. Chodzi bowiem o pokazanie podróżnemu innych możliwości pokonania danej trasy, w sytuacji w której w danym przedziale czasowym nie można jej pokonać pociągiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum