_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
"Prezes UTK nałożył na Koleje Dolnośląskie karę pieniężną w wysokości 50 935,39 zł. Kara ta stanowiła równowartość 88 euro (371,79 zł) za każdy dzień zwłoki w wykonaniu decyzji Prezesa UTK."
Karę zapłacą podatnicy, a powinni zapłacić pracownicy KD, którzy za to odpowiadają! Czy wiadomo kto konkretnie nawalił? Te osoby nie powinny oglądać premii tak długo aż oszczędności KD z tego tytułu nie osiągną kwoty 51 tys. zł. A najlepiej gdyby wyleciały z KD na zbity pysk, tzn. dyscyplinarnie!
_________________ Gdyby głupota umiała latać, LOT miałby poważnego konkurenta w postaci PKP.
Ralny, wiadomo kto za to odpowiada. Jest to były pracownik wrocławskiego oddziału UTK, którego w KD zatrudniła prezeska Ładniak. Ta osoba odpowiadała za System Zarządzania Bezpieczeństwem (SMS) - w tym celu została w KD zatrudniona. Tak oto UTK ukarał KD z winy byłego pracownika UTK, co stanowi kolejny dowód na to, że w KD wszystko postawione jest na głowie.
W niezłe gówno wdepnął Rachwalski. Wyczyszczenie tego szamba to nie lada wyzwanie dla nowego prezesa KD...
Ralny napisał/a:
Karę zapłacą podatnicy, a powinni zapłacić pracownicy KD, którzy za to odpowiadają!
Mam lepszą propozycję. Niech na karę zrzucą się mikole zaczadzeni kadecją, którzy toczyli pianę, gdy krytykowaliśmy nieudolne władze KD. Niektórzy strasznie ubolewali nad sądową porażką zarządu KD. Teraz więc niech wspomogą finansowo swoje najukochańsze KD.
KDchlopak.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 48.4 KB
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Szokujące wyznania pracowników Kolei Dolnośląskich
Pomocnik maszynisty nie rozróżnia kolorów. Kierowniczka pociągu ma poważne problemy ze słuchem. Nie zorientowała się, że maszynista zasłabł, a skład zatrzymał jeden z pasażerów.
Tak to jest jak zatrudnia się ludzi po znajomości . Swego czsu składałem cv do KD wciąż słysząc że nie potrzebują nikogo . A mimo to nowych ludzi przybywało szczególnie wśród konduktorów .
Nieprawidłowości w pracy maszynistów w Kolejach Dolnośląskich
Urząd Transportu Kolejowego stwierdził naruszenie przez Koleje Dolnośląskie przepisów dotyczących obowiązków przewoźnika kolejowego w zakresie bezpieczeństwa transportu kolejowego.
No i proszę, kolejna patologia w KD wytknięta przez UTK. Gdy podobne patologie opisywaliśmy na forum to beton KD biegał do prokuratury, by ta łapała forumowe nicki.
Może legnicka prokuratura zacznie teraz ścigać inspektorów UTK, którzy mają czelność nachodzić KD, by wytykać nieprawidłowości i nakładać kary finansowe?
Swoją drogą, zadziwia mnie ta aktywność UTK, odkąd nastąpiła zmiana na stanowisku prezesa KD. Kiedyś napisałam, że w niezłe szambo wdepnął nowy prezes KD. No i wychodzi...
W niedzielę jechałam pociągiem KD z Legnicy (6:18) do Wrocławia. W Żernikach kierownik pociągu oświadczył przez głośniki, że pociąg będzie opóźniony na czas nieokreślony, ponieważ czekamy na przyjazd policji, gdyż jeden pasażer nie chce zapłacić za bilet. Strasznie mnie to zdenerwowało, bo we Wrocławiu miałam przesiadkę na inny pociąg i moje plany wyjazdowe mógł szlag trafić. Na szczęście po kilku minutach ruszyliśmy dalej, z tego co słyszałam to pasażerowie sami zrzucili się na ten bilet, byle tylko nie stać nie wiadomo jak długo. Wiadomo, wiele osób jechało do pracy i na przesiadki. Frekwencja w tym pociągu była ponad 100 proc.
Dlaczego o tym piszę? Jako pasażerka KD nalegam, aby obsługa pociągu nigdy nie robiła takich numerów (z opowiadań wiem, że to nie był incydentalny przypadek) i nie stresowała pasażerów. Nie może być tak, że przez jednego głupka, który nie chce kupić biletu cierpią wszyscy pasażerowie, którym spieszy się do pracy/szkoły lub na przesiadkę. Takiego delikwenta bierze się za fraki i wyrzuca z pociągu na najbliższej stacji. A tu dwóch młodych byków z KD zachowuje się jak panienki i dzwonią po policję, opóźniając pociąg i narażając swoją firmę na dodatkowe koszty (PKP PLK nalicza kary za opóźnienie pociągu z winy przewoźnika). Pomijam wkurw... pasażerów, które rzutuje na wizerunek KD.
Wczoraj jechałam pociągiem PR (nie podaję którym, żeby obsługa pociągu nie miała kłopotów z powodu niepoprawności politycznej). Konduktor wyrzucił na stacji Cygana, który nie miał ani pieniędzy na bilet, ani żadnego dokumentu. No ale to był doświadczony kolejarz z jajami, a nie wypacykowany gówniarz w czerwonej koszuli...
Mam nadzieję, że przeczyta to prezes KD (wczoraj widziałam go w ostatnim pociągu z Wrocławia do Węglińca, więc wnioskuję, że się interesuje pociągami, którymi zarządza) i wyciągnie z tego wnioski.
_________________ "Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum